"Electoratul a avut o mare incredere in domnul Stavarache, iar el are obligatia morala sa predea mandatul daca nu poate sa duca la indeplinire misiunea cu care a fost investit", a declarat profesorul Voiculescu.

Romeo Stavarache a fost vedeta alegerilor locale. Nicaieri in alt oras din tara, romanii n-au gustat mai din plin confruntarea electorala asa cum s-a intamplat la Bacau.

Lacrimile varsate de Sechelariu au fost sorbite ca o ambrozie de toti cei care si-au pastrat speranta ca genul de politician-ciocoi, care ragaie satisfacut dupa ce a zvarlit cu carnati si mustar in populatie, va redeveni ce-a fost odinioara: adica un nimeni cu "N".

Tanarul Romeo a reusit sa rastoarne intregul clan al moldovenilor. Am fi nedrepti daca am pune aceasta victorie pe seama carismei politicianului cu prenume shakespearian. Cat despre doctrina umanista, tot o piesa trista. Stavarache a fost omul potrivit, la locul potrivit, in momentul potrivit. Atat.

Dar pana si asta te obliga macar la un comportament decent acum, ca ai ajuns, in sfarsit, un actor politic.

Amenintarea lui Romeo Stavarache cu predarea mandatului pe motiv ca punguta primariei e goala umple de penibilitate atat pe proaspatul edil al Bacaului, cat si intreg PUR-ul, cu Voiculescu in frunte. Iar daca tanarului Romeo i-am putea gasi scuze - varsta, lipsa de experienta, destinul tragic pe care i l-au prevazut parintii atunci cand l-au botezat, liderul PUR nu are nici una.

Toata campania electorala, Romeo Stavarache nu a facut decat sa acuze jaful din banul public savarsit de gasca lui Sechelariu. Inclusiv faptul ca banii primariei au fost cheltuiti in avans a fost unul dintre subiectele pe care candidatul umanist le-a folosit cu succes in campania electorala. Bacauanii au ales pe cineva care s-a laudat ca poate rezolva aceste probleme.

El are acum tupeul sa vina in fata celor care l-au ales si sa le spuna ca nu poate sa faca nimic din ce a promis?!

Legea privind accesul la informatiile cu public este doar unul dintre instrumentele care puteau fi accesate de Stavarache pentru a se informa asupra problemelor primariei. Faptul ca el n-a cunoscut situatia reala inainte de a se inscrie in cursa electorala denota o iresponsabilitate mai periculoasa chiar si decat cea care l-a facut pe Sechelariu sa amaneteze primaria pe urmatorii doi ani.

Acum, nici noi nu suntem tampiti sa credem ca Trahanache asta din Bacau chiar isi va depune mandatul. Este un scenariu siropos de opereta, care are menirea sa-i disculpe pe umanisti la alegerile generale pentru esecul care se prefigureaza in administrarea celui mai important oras castigat la locale.

Domnu' Voiculescu, o fi Romeo asta umanist, dar Julieta ar putea sa-i dea urgent papucii, cum a facut, de altfel, si cu Sechelariu.