Un muzeu din Washington a gazduit pana de curand o lucrare in genul celor realizate de Edouard Manet, artist ce a scandalizat Parisul in 1863 cu lucrarea sa “Olimpia”. Pictura care il infatiseaza pe actualul presedinte al SUA, George W. Bush Jr.

, complet dezbracat, stand relaxat la orizontala, a fost recent mutata intr-o alta locatie, considerandu-se ca nu are ce cauta intr-o astfel de galerie, in care adesea profesorii isi aduc elevii pentru a-i familiariza cu istoria Americii.

Tenta politica a lucrarii este foarte vizibila. In locul unei servitoare care sa raspunda cererilor presedintelui care se relaxeaza este schitat vice-presedintele Dick Cheney, imbracat sobru, in costum si cravata, tinand in maini o perna din catifea rosie pe care este asezata o coroana aurita.

Scopul initial al expozitiei, pe care multi artisti l-au uitat, era zugravirea diverselor piese de mobilier, pentru a le infrumuseta. Nu doar creatorului acestei lucrari, Kayti Didriksen, i s-a spus sa-si expuna tabloul intr-o alta locatie. Aproape o treime dintre lucrari au fost scoase din galeriile muzeului, cu doar cateva zile inainte de inaugurarea expozitiei.