Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a inregistrat 6.492 de cereri pentru primirea subventiei de 600.000 de lei de la studentii care nu au putut fi cazati in camine si locuiesc cu chirie.

Directorul pentru invatamant superior din cadrul MEdC, Ioan Ianosi, ne-a declarat ca cele mai multe cereri au fost depuse la Universitatea de Vest din Timisoara (735), Academia de Studii Economice din Bucuresti (732) si Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj (694).

"Prima transa a acestei subventii va ajunge la institutiile de invatamant superior in cursul lunii noiembrie. Studentii vor primi 1,2 milioane de lei, ceea ce include si suma aferenta pentru luna octombrie", a spus Ioan Ianosi. Reprezentantii MEdC ne-au precizat ca banii, 3,895 miliarde de lei lunar, vor veni de la bugetul de stat.

Potrivit Ordonantei de Guvern nr. 73/2004, pot beneficia de aceasta subventie, care se acorda pe durata anului universitar, studentii de la universitatile de stat, invatamant de zi, care nu au putut fi cazati in camin, desi se incadrau in criteriile de selectie si au un venit brut lunar pe membru de familie mai mic de 2,8 milioane de lei.