"Tricolorii" au plecat ieri, la ora 16:00, de pe aeroportul Otopeni, cu destinatia Armenia, cu o delegatie care numara 104 persoane, dintre care fotbalistii, stafful tehnic si medical reprezentau numai 59.

Ofiterul de presa, Paul Zaharia, a enumerat componenta lotului care reprezinta Romania in deplasarea de la Erevan, explicind ca nu e un numar exagerat pentru plecarile echipei nationale.

"Pe linga cei 59, merg 25 de oficiali din FRF si inca 20 de invitati, cite doua persoane din partea fiecaruia dintre cei 10 sponsori ai echipei. Nu sint multi, majoritatea insotesc mereu «nationala», oriunde s-ar duce ea", a declarat ofiterul de presa al FRF.

Niciodata insa n-au fost 25 de oficiali ai federatiei in delegatie, semn ca la Casa Fotbalului au ramas pina miercuri numai nea Gica, portarul, si tanti Veronica, menajera.

Primul care a sosit la aeroport, cu aproape o jumatate de ora inainte ca echipa de seniori sa ajunga, a fost presedintele FRF, Mircea Sandu. Acesta a repetat lucrul pe care l-a spus obsesiv in ultimele zile la fiecare intilnire cu presa: ca "nationala" Romaniei nu este una second hand.

"Ar trebui sa-i respectati mai mult pe jucatorii care au ajuns aici, pentru ca daca Iordanescu i-a convocat, inseamna ca au demonstrat ca merita sa fie in lot si au aratat un joc bun la echipele de club. Reamintesc ca lotul Romaniei e alcatuit din 60 de fotbalisti, de ce trebuie sa ne oprim la cei 15 indisponibili?", a declarat Mircea Sandu inaintea plecarii spre capitala Armeniei.

Componenta delegatiei Romaniei:

22 jucatori la lotul de seniori

18 jucatori in lotul de tineret

5 antrenori la seniori

4 antrenori la tineret

10 membri ai staff-ului medical (ambele loturi)

25 de oficiali FRF

20 de sponsori

Total: 104 persoane

„Nu sintem vedete!”

Cosmin Barcauan a explicat inaintea plecarii la Erevan ca grupul din care face parte, al fotbalistilor de la Sahtior, nu a inlocuit vedetele indisponibile ale "nationalei".

"Nu ne simtim vedete. Sintem fotbalisti ca toti ceilalti si am venit sa punem umarul pentru a ajuta echipa sa obtina un rezultat cit mai bun in Armenia. Pe deasupra, ii stiu pe toti jucatorii noi care au venit la echipa si nu mi se pare nimic deosebit in faptul ca am alti colegi", a declarat mijlocasul lui Sahtior.

Stelea asteapta confirmarea

Portarul "nationalei", Bogdan Stelea, a vorbit aproape 10 minute cu presa la aeroport, inainte de a se urca in avionul cu destinatia Erevan.

"Stiu ca se spune ca cel mai virstnic este si cel mai intelept, dar nu e asa intotdeauna. Eu sint magulit ca am fost propus pentru a fi capitan, cu atit mai mult cu cit am mai purtat banderola o singura data, la un amical din 1996. In rest, nu stiu ce va fi", a declarat Stelea, siciit de intrebarile pe aceasta tema.

Numele lor pe toate gentile

Adrian Neaga nu este singurul fotbalist al "nationalei" care are scris numele pe geanta de echipament. In realitate, toti jucatorii romani au numele inscriptionate pe genti, iar motivele pot fi multiple.

Excluzind posibilitatea ca nu trebuie sa uite cum ii cheama, ramin de luat in considerare alte doua: fie baietii nu vor sa-si incurce intre ei echipamentele, fie este o modalitate subtila de a-l ajuta pe selectionerul Anghel Iordanescu sa-si aminteasca numele noilor sai fotbalisti, cu care nu e familiarizat.