Romania are nevoie urgenta de un selectioner, dupa demisia lui Anghel Iordanescu. Noul antrenor al Nationalei va trebui sa vina cu un plan viabil, prin care sa garanteze calificarea echipei la Campionatul European din 2008, dar va trebui sa incerce si imposibilul: obtinerea biletelor pentru CM 2006.

Revansa

Ieri, presedintele FRF, Mircea Sandu, a plecat la Bruxelles, unde este observator la meciul de Champions League dintre Anderlecht si Valencia, iar secretarul general adjunct, Cristian Bivolaru, a ajuns la Milano, fiind delegat la partida dintre "diavolii rosii" si Sah-tior. Fiecare oficial are cate o misiune.

Dupa ce va pleca din Belgia, Nasu' se va intalni cu Ladislau Bölöni in Franta, pentru a-i face propunerea de a prelua Nationala. In capitala Lombardiei, Bivolaru va da nas in nas cu Mircea Lucescu, caruia ii va face o alta oferta. Secretarul general adjunct al FRF mai are si o scrisoare pentru Rinat Ahmetov, patronul formatiei din Donetk.

"In ea il informam ca intentionam sa negociem cu Lucescu.

Prin aceasta scrisoare il rugam pe Ahmetov sa-i permita lui Mircea sa preia Nationala. Ne-am adresat si patronului lui Sahtior pentru a nu fi in pericol de a fi sanctionati de UEFA, pentru ca tratam cu un antrenor aflat sub contract", a declarat Bivolaru. Aflat la Milano, Lucescu a refuzat sa faca vreun comentariu referitor la incercarea FRF de a-l aduce pe banca tehnica a Nationalei.

In schimb, siteul "ukrainiansoccer" a anuntat ieri ca antrenorul roman a refuzat oferta Federatiei, deoarece nu poate rupe unilateral acordul cu Sahtior. In urma cu patru zile, Lucescu a declarat: "Sunt onorat de propunerea FRF. Totul depinde de patronul lui Sahtior".

In conditiile in care Hagi a declinat oferta, dorind sa continue munca la Galatasaray, pentru a castiga anul viitor campionatul turc, iar Bölöni are mici sanse pentru un nou descalecat la Nationala, din cauza opozitiei familiei sale, in cursa par sa mai ramana doar Piturca si Lucescu. Favorit este Piti, deoarece nu are nici un angajament.

Este greu de crezut ca Ahmetov, care are o avere estimata la doua miliarde de euro, ii va da liber lui Lucescu, deoarece nu are nici o alternativa pentru banca tehnica a lui Sahtior.

"Stim ca Lucescu isi doreste sa revina la Nationala. Vrea o revansa pentru ceea ce i s-a intamplat acum 18 ani", a declarat Bivolaru. Cert este faptul ca Nasu' a inteles ca Lucescu ii poate garanta succesul Nationalei si stie ca orice calificare la un turneu final aduce bani frumosi Federatiei.

Din pacate, trezindu-se in al 12-lea ceas, Sandu ar putea ramane cu buza umflata si cu buzunarele goale.