Viorel Lis, fostul primar general al Capitalei, a fost audiat ieri la Parchetul National Anticoruptie si a raspuns timp de doua ore intrebarilor anchetatorilor legate de cazul "Mita guvernamentala". Lis s-a prezentat la ora 12, iar la finalul audierii a declarat ca a purtat "discutii amiabile" cu procurorii anchetatori.

Acesta a precizat ca nu are calitate de invinuit si ca pentru a-si apara onoarea lezata va introduce in justitie actiuni impotriva defaimatorilor.

Vizibil nervos, fostul primar general al Capitalei a explicat ca nu poate fi acuzat de ceva pentru ca nu avea calitatea sa semneze vreun document sau sa faca vreun demers nelegal pentru a determina restituirea datoriei istorice a Romaniei fata de Suedia. "Nu am semnat nimic, nu am avut cum", a punctat Lis.

Intrebat daca a primit bani de la omul de afaceri Peter Fallenius, Viorel Lis a raspuns ca nu a beneficiat de nimic. "N-am luat nici un ban si nici un bun", s-a explicat fostul primar.

Viorel Lis a fost citat la Parchetul National Anticoruptie in calitate de martor, acesta fiind prezent in fata anchetatorilor la a doua solicitare, fiind prezent in fata anchetatorilor asistat de un avocat ales. Potrivit presei suedeze, Peter Fallenius a declarat ca a platit mai multi demnitari din guvernul de la Bucuresti cu 600 de mii de dolari pentru a recupera datoria istorica.

Printre nominalizati se numara Viorel Lis si Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Industriilor. Procurorii PNA se vor deplasa in Suedia pentru a discuta cu autoritatile din tara respectiva, dar si cu Peter Fallenius.