Mircea Sandu a decis sa renunte la conducerea FRF la sfirsitul anului, cind sint programate noi alegeri. Nasu’ pare decis sa se dedice familiei si afacerilor, dar e greu de crezut ca va putea sa stea departe de fotbal, mai ales ca are sanse sa urce in ierarhia UEFA. Cacealma sau adio? Aceasta-i intrebarea!

Rep. - Cum trebuie sa va spun: „Buna ziua, domnule presedinte, sau buna ziua, domnule ex-presedinte?"

Mircea Sandu - Pina in decembrie 2005 este valabila prima varianta. Dupa, va trebui sa o folositi pe a doua.

Rep. - Chiar sinteti hotarit sa plecati?

Mircea Sandu - Da, am decis sa nu mai candidez. Daca oamenii nu ma mai vor, nu pot sa ramin la conducere impotriva tuturor. Nu ma cramponez de aceasta functie.

Rep. - De ce ati ales aceasta solutie?

Mircea Sandu - Am avut in ultimele zile discutii cu familia pe aceasta tema. M-am saturat ca oamenii apropiati mie sa fie implicati in tot felul de mizerii pentru a se lovi de fapt in mine. E vorba despre copiii mei in primul rind. Mama mea are si ea o virsta si unele probleme, e cazul sa nu se mai enerveze cu toate timpeniile legate de mine care apar prin ziare.

Apoi, am afaceri pe care le-am cam neglijat in tot acest timp si vreau sa ma ocup indeaproape de ele.

„Cu Platini si Lefkaritis aveam sanse"

Rep. - La anul sint alegeri la UEFA si se spune ca erati favorit la un loc in Comitetul Executiv al forului european. Renuntati si la aceasta varianta?

Mircea Sandu - Da, as fi vrut sa candidez. Cu Platini presedinte si cu Mario Lefkaritis deja in conducerea UEFA poate ca aveam sanse la o reprezentare mai puternica a Romaniei in Europa. Dar daca oamenii de la noi nu vor, nu-i nici o problema, sa mearga altcineva in locul meu.

„Antrenorii au contract cu FRF"

Rep. - Ce se intimpla cu Piturca si Florin Marin?

Mircea Sandu - Isi continua munca. Ei au contract cu FRF, nu cu Mircea Sandu. Pacat ca nu putem lucra in continuare la proiectele pe care le concepuseram impreuna. Mai avem alte patru programe in faze destul de promitatoare, in afara celor de la echipa nationala, dar sper ca succesorul meu sa faca mai mult decit am facut eu.

Rep. - Cine credeti ca va va lua locul?

Mircea Sandu - Asta nu am de unde sa stiu. Dar sper sa aiba un program concret si viabil pentru fotbalul romanesc.