E blonda, dar si studenta la Facultatea de Studii ale Integrarii Uniunii Europene. Are 1,70 m inaltime, 49 kg, dimensiuni apetisante (98-60-90) si niste ochi de basm. E noua Miss Playboy Romania, bucuresteanca de 20 de ani, Andreea Spataru.

Libertatea: De ce ai vrut sa participi la Miss Playboy? Andreea Spataru: Cred ca fiecare fata a venit avand in minte premiul cel mare, masina de 20.000 de euro. Dar, evident, e si un prilej de a-ti demonstra tie insati ceva. Eu doream, speram sa castig...

Libertatea: Ai carnet?

Andreea Spataru: Da, de doi ani, dar trebuie sa negociez cu parintii cand vreau sa conduc. Ei au o Dacia Logan.

Acum va trebui sa mai exersez, pentru ca o decapotabila sport, ca MG Rover, e altceva... Chiar ma gandeam inaintea finalei: "ce ma fac daca voi castiga, ca am si uitat sa sofez!".

Libertatea: A fost dificila competitia?

Andreea Spataru: Cel mai greu a fost sa stau doua saptamani departe de casa, in tabara de frumusete. Eram printre straini, nu stiam cum va fi... Eu n-am plecat niciodata mai mult de 3-4 zile de-acasa.

Dar, spre marea mea surprindere, toti au fost foarte intelegatori si socul a fost mai mic.

Libertatea: Cum e sa fii Miss Playboy?

Andreea Spataru: Foarte bine, evident! Ti se deschid alte oportunitati...Bine, eu am mai avut tangenta cu domeniul: colaborez cu agentii de modeling, am avut si sper sa mai am contracte, am mai fost chiar si la un concurs de Miss, pentru Italia, dar acum sper sa reusesc sa fac o cariera si in lumea filmului...

Libertatea: Veti aparea, toate finalistele, in serialul "La bloc"...

Andreea Spataru: Da, dar am mai dat un casting pentru un nou serial... Mi-ar placea sa joc si intr-o telenovela...Ceva in genul actritei Barbara Mori din "Iubire cu doua fete".

Libertatea: Ce barbat ti-ai dori ca partener intr-un film? imi place, ca stil, Colin Farell.... Nu ca fizic, ci ca fel in care si-a construit cariera.

Andreea Spataru: Daca e vorba de partener intr-un film, mi-ar placea... Cabral!

Libertatea: Ai un iubit?

Andreea Spataru: Da, chiar el m-a incurajat sa particip, pentru ca eu aveam indoieli, spunandu-mi ca, oricum n-am nimic de pierdut.

Libertatea: Cu cine semeni la ochi, pentru ca sunt deosebiti? Andreea Spataru: Cu tata... Am vazut, am simtit ca au fost un atu, desi n-as fi crezut. Sora mea, Roxana, care e mai mica, ii are caprui... ca mama.

Libertatea: Esti studenta la o facultate cu nume pretentios.

Chiar te atrage integrarea in Uniunea Europeana?

Andreea Spataru: Sincer, nu prea stiam, "inainte", cu se se "mananca", dar mi-am zis ca nu poate fi ceva rau, era o facultate noua, iar pe mine ma atrag noile experiente.

Libertatea: si vei face ceva cu diploma de licenta dupa facultate?

Andreea Spataru: Mda, voi fi economista... Nu stiu exact acum. Mi-ar placea o cariera in politica, asa cum as vrea, acum, o cariera in televiziune si film.

Libertatea: in prezentarea ta din concurs scria ca esti superstitioasa...

Andreea Spataru: Asa e... Nu ma intorc niciodata din drum si incerc sa ies din casa sau din orice incapere pasind cu piciorul drept.

Libertatea: Ce va face Miss Playboy vara aceasta?

Andreea Spataru: in primul rand, sper sa termin sesiunea cu bine, ca sa trec in anul II.

Apoi, trebuie sa merg in Grecia, unde voi fi in juriul de la Miss Playboy Grecia, voi aparea intr-un pictorial din revista Playboy... si voi invata sa-mi strunesc masina castigata.

Libertatea: Visai la o decapotabila cu doua locuri?

Andreea Spataru: E un automobil grozav, dar masina visurilor mele e una mare, un Jeep Grand Cherokee!