Societe Generale Asset Management - BRD SAI (SGAM - BRD SAI) a lansat "Concerto", primul fond diversificat de investitii administrat de companie.

Activele fondului "Concerto" sunt investite in tipuri diferite de instrumente: instrumente monetare (depozite si certificate de depozit, titluri de stat, etc.), obligatiuni (guvernamentale, municipale si corporative) si actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Noul fond de investitii ofera posibilitatea obtinerii unei rentabilitati sporite, in conditiile asumarii unui risc mediu. Perioada recomandata pentru investitia in acest fond este de minimum 3 ani. Depozitarul si distribuitorul fondului este BRD - Groupe Societe Generale.

"Obiectivul Fondului este cautarea unei valorizari active a resurselor colectate, si in acest scop activele Fondului vor putea fi investite pe pietele monetare, pe pietele de obligatiuni si pe pietele de actiuni", a declarat Dan NICU, Director General, SGAM - BRD SAI.

Investitorii, persoane fizice si juridice, pot subscrie minimum 10 unitati de fond, iar subscrierile ulterioare sunt posibile in orice moment prin cumpararea a cel putin 1 unitate de fond. In ceea ce priveste rascumpararea unitatilor de fond, aceasta poate avea loc oricand cu plata unui comision de 3%, daca solicitarea are loc inainte de 2 ani de la subscriere.

In cazul in care investitorul pastreaza unitatile de fond mai mult de 2 ani, rascumpararea se face fara comision. Valoarea nominala initiala a unitatii de fond "Concerto" este de 100 RON.