Scenaristii care au urmarit pina acum din afara Festivalul de Film „Anonimul" vor putea participa anul acesta la un concurs de scenarii. Alegind filme facute cu bugete mici, „Anonimul" isi cere confirmarea ca festival independent.

Patru luni au la dispozitie scenaristii interesati sa-si trimita textele la Fundatia „Anonimul". Intre 15 februarie si 15 iunie, scenariile, insotite de un sinopsis, vor putea fi trimise atit prin posta, cit si prin e-mail, urmind ca pe 10 iulie sa fie selectionati cite trei finalisti pentru categoriile scurt si lungmetraj.

Alegerea va reveni juriului format din criticul Alex Leo Serban (foto), Miruna Berescu, director al festivalului, si Sorin Marin, presedinte al Fundatiei „Anonimul". Acestui juriu i se va alatura si Marcel Iures, presedinte al Festivalului „Anonimul", pentru a decide, dupa concursul din 15-17 august, cine vor fi cistigatorii.

Autorul celui mai bun scenariu pentru scurtmetraj va pleca acasa cu un premiu de 500 de dolari, cel mai bun scenariu pentru lungmetraj fiind recompensat cu 1.000 de dolari.

„Anonimul", fara superproductii

Editia din acest an a „Anonimului" aduce inca ceva nou, la nivelul criteriilor de selectie a filmelor care vor intra in competitie. Astfel, sectiunea lungmetraje va include filme realizate cu buget redus, renuntindu-se la ideea acceptarii unor „superproductii", iar criteriul principal la cele doua categorii de scurtmetraje (fictiune si animatie) va fi durata, mai mica de 20 de minute.

Criticul Alex Leo Serban considera ca prin aceste modificari „Anonimul" capata un „concept mai clar", justificindu-se astfel „de ce este un festival independent".

Citeste articolul complet in Cotidianul