Ministrul Economiei si Comertului a afirmat joi, intr-o conferinta de presa, ca bugetul ministerului pe care il conduce va fi in 2007 cu 33% mai mic decat cel de anul acesta. “Nu cred ca daca sunt sustinut de PC denota un dezinteres din partea colegilor de guvernare. Sper ca Parlamentul sa rectifice bugetul sau e posibil sa demisionez”, a declarat Seres.

“Toate ministerele mai mult decat au cerut, numai noua ni s-a scazut bugetul” a spus ministrul, facand trimitere la Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice. Mai mult, el a spus ca Finantele intarzie inexplicabil decizia privind viitorul minelor profitabile.

Seres l-a atacat de cateva ori pe Vladescu, spunand ca “lista prioritatilor din Ministerul Finantelor este alta”.

“Ii belim pe directorii care nu vand energie legal”

Seres a anuntat ca va elimina practica prin care intermediarii din energie cumpara ieftin de la stat pentru a vinde scump altor companii tot de stat.

“Singura modalitate in care se va putea achizitiona energie electrica va fi prin bursa iar directorii celor cinci producatori de energie care vor semna contracte fara baza legala vor fi deferiti parchetului”, a spus Seres.

In ceea ce priveste privatizarea companiilor de stat din domeniul energetic, Seres a spus ca atat Portile de Fier 1 si 2, cat si centrala de la Cernavoda ar trebui sa ramana in posesia statului “pentru o minima siguranta energetica”.