Fundatia Renasterea, a Mihaelei Geoana, ocupa doua apartamente de protocol. Ea si sotul ei nu au eliberat nici astazi vila in care locuiesc.

Fundatia Renasterea, condusa de Mihaela Geoana, sotia presedintelui PSD, Mircea Geoana, functioneaza in doua apartamente de protocol aflate in administrarea RAAPPS. Informatia a fost data ieri publicitatii de purtatorul de cuvant al Partidului Initiativa Nationala (PIN), Ana Rotaru.

Acestea nu sunt singurele imobile folosite de familia Geoana, presa dezvaluid deja ca Mircea, Mihaela si copiii lor stau intr-o vila de protocol situata in strada Cucu Starostescu, pentru care platesc o chirie de aproximativ 300 de lei/luna, desi pretul zonei se ridica la 120.000 euro/an.

Imobil cu paza stricta

Fundatia Renasterea se ocupa de prevenirea si tratarea cancerului la san. Isi are sediul la etajul sase al unui imobil modern, situat pe strada Mihai Eminescu, nr. 44-48.

Vecini de scara sunt, la etajul doi, Ambasada Cubei, un nivel mai sus cea a Georgiei si, pe un alt palier, Biroul Comercial al ambasadei egiptene. Din aceste motive, locatia este pazita in permanenta de jandarmi. Unul dintre acestia a confirmat pentru "Evenimentul zilei" ca "doamna Geoana vine regulat la sediu in cursul saptamanii".

Contactat de EVZ, fostul ministru de externe Mircea Geoana a declarat ca nu are nicio legatura cu inchirierea celor doua apartamente destinate desfasurarii activitatii fundatiei. "Daca si atunci cand ai activitati umanitare te musca unul ca Gusa, atunci e penibil", a explicat Geoana.

In replica, Fundatia Renasterea a solicitat ieri RAAPPS sa verifice in regim de urgenta activitatea tuturor fundatiilor si asociatiilor carora le-au fost inchiriate spatii, pentru ca opinia publica sa fie corect informata cu privire la institutiile civice care functioneaza in folosul comunitatii si cele care sunt infiintate si exista doar pe hartie.

Integral in EVZ