Senatorii au trantit, ieri, ordonanta Guvernului, care ii marea la 8.000 de euro pe luna salariul fostului ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu, acum in calitate de reprezentant al Romaniei la SECI, in Austria. Puterea si Opozitia l-au acuzat pe Ungureanu ca a promovat ordonanta de crestere a salariilor functionarilor din misiunile externe pentru a-si mari leafa.

Ei au calificat legea drept "o magarie" facuta pentru un singur om. Dupa demisia din fruntea MAE, Ungureanu s-a reintors la functia detinuta inainte de a fi ministru, aceea de reprezentant al Romaniei la Initiativa de Cooperare in sud-estul Europei (SECI) cu sediul la Viena. Functia a ramas vacanta pe perioada ministeriatului.

"Sfidand orice regula de bun simt si de decenta fata de banul public, Ungureanu incearca sa isi faca prin ordonanta de urgenta pentru o singura persoana un exil de aur la Viena, care ar costa buzunarul contribuabilului roman intre 10 si 15 mii de euro pe luna", s-a revoltat in plen seful PSD Mircea Geoana.

Integral in Gandul