Doua cifre definesc somajul inregistrat in tara noastra. Indicatorul publicat de Institutul National de Statistica arata un somaj de 5,2%, in timp ce Eurostat spune ca Romania a inregistrat cel mai rapid ritm de crestere a somajului. In plus, indicatorul european este peste nivelul national.

Rata somajului din Romania a crescut in luna martie la 7,8%, comparativ cu nivelul de 6,9% inregistrat in perioada similara a anului trecut, ritmul de crestere fiind cel mai ridicat din Uniunea Europeana, potrivit biroului de statistica al Uniunii Europene - Eurostat.

Doua metodologii diferite de calcul

Totodata, pentru lunile ianuarie si februarie, Eurostat a calculat, pentru Romania, o rata a somajului de 7,7%, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Mediafax. In schimb, potrivit Institutului National de Statistica, rata somajului a ajuns in februarie la 5,2%.

In schimb, Institutul National de Statistica utilizeaza numai datele lunare furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca despre somajul inregistrat.

Integral in Adevarul