Senatorii isi iau masini noi de peste 1 milion si jumatate de euro. Intr-o prima etapa, conform deciziei Biroului Permanent, se vor cumpara 20 de autoturisme confort superior, cu o capacitate cilindrica de peste 2000 de centimetri cubi. “Masinile vor fi folosite de membrii Biroului permanent al Senatului si de liderii grupurilor parlamentare.

"Actualele autoturisme sunt vechi si pun in pericol siguranta pasagerilor”, ne-a declarat secretarul general al Senatului Dan Vasiliu. Primul lot de masini va costa in jur de 820.000 de euro.

Conform documentatiei depuse pe site-ul Uniunii Europene, termenul limita pana la care poate fi obtinut caietul de sarcini este 22 iunie, iar ofertele concrete se primesc pana pe 25 iunie. Intr-o a doua etapa, dupa luna iunie, Senatul va mai cumpara 21 de masini de “ confort mediu”, cu o capacitate cilindrica mai mica de 2000 de centimetri cubi.

“Acestea sunt pentru sefii comisiilor parlamentare si costa in jur de 700.000 de euro”, ne-a precizat Dan Vasiliu. El sustine ca toate cheltuielile cu masinile noi au fost prevazute in bugetul Senatului pe anul acesta.

Integral in Gandul