Au venit presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu, omul de afaceri Ion Tiriac, fotbalistii de la Dinamo si multi-multi altii. Spectatorii „de rand” au luat cu asalt si tribunele, mai ales ca dupa ora 13.00 intrarea a fost gratis.

Intrecerea diminetii a fost cea de-a doua cursa din cadrul Campionatului European FIA GT 3, castigata de echipajul Bera/Campenhoudt. Romanii Mihai Marinescu si Claudiu David au terminat competitia pe pozitia a noua.

La primele cincisprezece minute din cursa a asistat si presedintele Basescu.

Marinescu si David au castigat, in schimb, Cupa Dodge GT 3. Cei doi, care concureaza pe un Dodge Viper, pentru echipa PRM, si-au dus formatia pe locul trei la constructori.

„Este un rezultat extraordinar. In timpul cursei a fost o loterie in momentul schimbarii pilotilor si penurilor. Am intrat in istoria motorsportului romanesc”, a declarat, entuziasmat, David.

Claudiu Niculescu, plictisit

Componentii echipei de fotbal Dinamo si antrenorul Mircea Rednic au vizitat si ei circuitul stradal, cu zambetul pe buze. „Cainii”, care au primit sambata seara trofeul de campioni in Liga I, au venit cu trofeul la ei.

Dinamovistii, imbracati in echipamentul de prezentare al clubului, au ajuns la ora 13.15, s-au plimbat in paddock, au vizitat boxele si masinile, au facut fotografii si s-au imortalizat intr-o poza de grup la linia de start. Foarte plictisit, atacantul Claudiu Niculescu era reticent: „De ce sa mai mergem pe circuit?”.

Directorul executiv Cristi Borcea i-a raspuns imediat: „Acum, ca te insori (cu vedeta TV Diana Munteanu - n.r.), nu te mai intereseaza nimic!”. Borcea n-a spus „nu” nici invitatiei unor animatoare de la standuri de a poza impreuna.

O figura speciala la „Bucharest Challenge” a fost miliardul Ion Tirac, cel mai bogat roman, conform topului „Capital”. Fostul tenismen a sustinut echipa germana Vitaphone Racing, care beneficiaza de masini Maserati.

Integral in Evz