Volksbank vinde de saptamana aceasta credite "relaxate", gradul de indatorare acceptat putand sa urce pana la 65% din veniturile nete eligibile ale clientului, in timp ce avansul la imprumuturile pentru casa poate cobori la zero.

Austriecii de la Volskbank sunt astfel a patra banca din sistem care vinde credite sub norme proprii, dupa Alpha, BRD-SocGen si BCR. Saptamana aceasta o banca de talie mica - ATE Bank Romania - a primit avizul BNR pentru normele proprii de creditare. Banca va incepe insa efectiv sa vanda credite sub normele proprii abia in cateva saptamani.

Banca face insa o diferentiere a clientelei in functie de venituri, aplicand trei plafoane pentru gradul de indatorare al clientilor.

Astfel, pot ajunge sa aiba rate cat 65% din veniturile eligibile numai clientii care au disponibilitati de peste 1.250 de euro lunar. Pentru clientii cu venituri eligibile cuprinse intre 350 de euro si 1.250 de euro, banca aplica un grad maxim de indatorare de 55%. Cei care coboara sub pragul de 350 de euro vor putea sa se imprumute pana la cel mult 45% din veniturile eligibile.

Integral in Ziarul Financiar