Trustul media News Corp. si-a publicat rezultatele financiare catre Comisia de Securitate si Schimburi a Statelor Unite (USSEC), iar presedintele Peter Chernin a reusit performanta de a avea un salariu mai mare decat seful companiei, Rupert Murdoch.

Chernin, presedintele si directorul de operatiuni al News Corp., a castigat in total 34 de milioane de dolari net anul trecut, fata de cele „numai” 32,1 milioane primite de Murdoch.

Cei doi au acelasi salariu de baza, 8,1 milioane de dolari anual, dar bonusul lui Chernin, de 25,9 milioane de dolari, a venit din dividende si diferite sporuri.

Chernin s-a mai bucurat de un spor de 21 de mii de dolari pe an pentru a acoperi cheltuielile sale la un „country club” pentru milionari si inca 117 mii pentru folosirea avionului companiei.

Murdoch, cel mai puternic

Murdoch este insa in continuare pe val, dupa achizitia prestigiosului „Wall Street Journal”, cu tot cu editorul Dow Jones, parafata in iulie pentru cinci miliarde de dolari.

Editia din aceasta saptamana a revistei „Vanity Fair” l-a proclamat pe australianul septuagenar drept cel mai puternic om din mass-media mondiala, inaintea sefului Apple, Steve Jobs, si a fondatorilor Google, Sergey Brin si Larry Page.

De notat ca ultimii doi sunt mai „modesti” in topul salariilor decat Murdoch si Chernin, in ciuda faptului ca se afla la carma celei mai profitabile afaceri on-line din lume. Brin si Page, ambii miliardari, au dovedit ca au simtul umorului, fixandu-si salariul anual la suma rotunda de cate un dolar!

integral in EvZ