„Este o decizie politiciantistă”, este prima reacție a viceprimarului PNL, Stelian Bujduveanu, după ce primarul general, Nicușor Dan, i-a retras atribuțiile. Acesta spune că își va continua activitatea ca și până acum, iar faptul că nu mai are atribuții nu îl împiedică să facă asta.

Stelian Bujduveanu, viceprimar PNLFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Viceprimarul spune că a aflat din presă că i-au fost retrase atribuțiile, la lansarea candidatului alianței PNL-PSD.

„Am aflat din presă, chiar în timpul unui eveniment foarte important pentru Alianța PNL PSD, la care am lansat candidatul nostru la Primăria Capitalei, în persoana doctorului Cătălin Cîrstoiu, și ce pot spune, este un alt gest politicianist care a venit să încerce să oprească un eveniment foarte important pe care cele două partide l-au făcut azi la nivelul Municipiului București, a fost un semnal pentru întreaga țară. Primul semnal de alianță a fost candidatul pe care l-am lansat astăzi, urmează candidații comuni la Sectoare și liste comune pentru europarlamentare”, a explicat Bujduveanu.

Acesta spune că retragerea atribuțiilor nu îl împiedică să-și desfășoare activitatea de viceprimar și consilier general.

„Cred că decizia pe care a luat-o Nicușor Dan este lipsită de orice fel de obiectiv, este o decizie politicianistă. Și primărița Clotilde Armand, la Sectorul 1, când a retras atribuțiile fără niciun motiv viceprimarului PNL, să știți că nu ai nevoie de atribuții să-ți desfășori activitatea ca și ales în cadrul Consiliului General și ca viceprimar. Vă pot asigura că nu mă voi opri să lucrez pentru bucureșteni și în slujba bucureștenilor până la finalul mandatului. Voi continua așa cum mă știți, dedicat, mai ales pentru proiectele importante pe care le-am început în acest mandat și vor fi continuate în mandatul viitor”, a mai spus Bujduveanu.

Primarul general Nicușor Dan i-a retras, miercuri, atribuțiile viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu, a confirmat pentru HotNews.ro edilul. Decizia vine după ce PNL i-a retras sprijinul politic lui Nicușor Dan, iar bugetul Capitalei a fost respins de 3 ori la rând, municipalitatea fiind în imposibilitate de a plăti salariile și facturile.

Acesta avea în subordine cele mai bănoase si vizibile direcții/societăți din Primăria Caitalei - STB-ul, Direcția urmărire investiții, Serviciul Învățământ Turism Cultură și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară importante.

Viceprimarul nu a fost demis, acesta fiind atributul Consiliului General.

  • „Noi am avut o majoritate în care am avut 3 partide, din care cele două partide mari, PNL și USR, au avut câte un viceprimar. Era logic, era o colaborare între primar și majoritatea din Consiliul General, ca atribuții executive să fie date unor reprezentanți ai coaliției care sprijină primarul. După care am avut o perioadă de tranziție cu 3 grupuri politice diferite care nu au colaborat și acum avem o nouă majoritate PNL-PSD, care e în opoziție cu primarul și atunci este ilogic ca viceprimarul să fie și într-o parte și în alta. Pe de o parte, să fie într-o coaliție de consilieri împotriva primarului și pe de altă parte să fie în aparatul de lucru al primarului”, a declarat Nicușor Dan pentru HotNews.ro.

Dispoziția a fost dată miercuri, iar atribuțiile care reveneau viceprimarului au fost luate de primarul general. Totuși Bujduveanu mai coordonează două servicii.

„I-au rămas două atribuții restrânse, Spațiul Locativ și Cabinetele medicale, fiindcă se ocupa de ele și pentru continuitate i le-am lăsat”, a explicat Nicușor Dan.