Secretarul general al ONU, Antonio Guterres. a fost joi Bucha și Borodianka, unde a spus că ”războiul este o absurditate în secolul XXI”. Moscova, furioasă după loviturile de pe teritoriul rus din ultima vreme, amenință cu un răspuns dur, iar în UE există opinii disensiuni privind schema de plată cu ruble a gazului rusesc.

Razboi in UcrainaFoto: Colaj foto

Cele mai importante informații de joi, ziua 64 a războiul din Ucraina, LIVETEXT:

Rușii au tras asupra Kievului

06:10Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sprijinul financiar suplimentar din partea SUA ca un "pas foarte important". Preşedintele Zelenski a mulţumit atât preşedintelui Joe Biden, cât şi poporului american pentru ajutor, exprimându-şi speranţa ca Congresul SUA să sprijine rapid suplimentarea de 33 de miliarde de dolari.

04:40Rusia a respins joi apelurile la negocieri privind crearea unui coridor umanitar pentru toţi cei blocaţi în combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, transmite dpa. "Preşedintele (Vladimir Putin) a spus-o foarte clar: civilii pot pleca şi o pot face în orice direcţie, militarii trebuie să iasă şi să depună armele", a declarat pentru TASS purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.Viaţa şi îngrijirea lor medicală sunt garantate, dar nimic mai mult, a spus el.

01:10 Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina a raportat că una dintre rachetele rusești trase asupra Kievului a rănit 10 persoane și a distrus parțial primele două etaje ale unei clădiri de 25 de etaje.

01:01 Justiţia ucraineană a identificat „peste 8.000” de presupuse crime de război

00:41Guterres şi Zelenski au discutat despre coridoare de evacuare pentru Mariupol

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în conferinţă de presă (Foto: president.gov.ua)

00:35 Camera Reprezentanților din SUA a adoptat un proiect de lege care îi va da președintelui Joe Biden o autoritate mai largă pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva incursiunii rusești în țara lor. Legea îi permite președintelui să încheie acorduri de împrumut cu Ucraina pentru a-i furniza tehnică de apărare în vederea protejării populației civile, potrivit CNN.

23:43 Suedia: Premierul Magdalena Andersson respinge organizarea unui referendum cu privire la aderarea la NATO

23:30Loviturile cu rachete lansate de Rusia asupra capitalei ucrainene, în plină vizită a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, la Kiev, s-au soldat cu cel puțin zece persoane rănite ce au fost transportate la spital, potrivit serviciilor de urgență.

23:08 Ministrul canadian al Apărării Naționale, Anita Anand, a confirmat că membrii serviciului militar canadian îi antrenează și pe ucraineni în folosirea obuzierelor M777, care sunt arme cu rază lungă de acțiune, potrivit AFP

22:16 În "Mica Moscova" din Bulgaria, rușii îi ajută pe refugiații ucraineni / "Le spun că nu m-aș simți ofensată dacă ar alege să mă scuipe în față” (reportaj Al Jazeera)

21:17 Înghețarea activelor rusești:Vila din Biarritz aparținând fostului ginere al lui Putin, pe listă

21:08Rușii au tras asupra Kievului. Două explozii puternice s-au auzit în centrul orașului, anunță primarul Klitschko

 • „În cursul serii, inamicul a tras asupra Kiev. Două lovituri asupra cartierului Șevcenkivski”, a anunțat pe Telegram primarul Kievului, Vitali Klitschko, adăugând că „informațiile privind posibilele victime sunt în curs a fi clarificate”.

20:47 Kremlinul spune că livrarea de arme grele Ucrainei ameninţă securitatea europeană

20:29Biden vrea să aloce 33 de miliarde de dolari „pentru a ajuta Ucraina să se apere”

20:13 Imagini de la întâlnirea lui Zelenski cu secretarul general ONU la Kiev:

19:53Sistemele de rachete antiaeriene rusești ar fi fost activate joi seara din nou în orașul rusesc Belgorod, aproape de graniță, localitate care a fost lovită de mai multe ori de atacuri ale ucrainenilor:

19:23Aflat la Bucha, Antonio Guterres cere Moscovei să coopereze cu Curtea Penală Internațională

19:02Amenințările lui Vladimir Putin privind folosirea armelor nucleare sunt „iresponsabile” și arată „sentimentul de disperare” al Rusiei față de turnura luată de ofensiva sa din Ucraina, a declarat, joi, președintele SUA, Joe Biden.

18:44Trupele ruse au bombardat spitalul de campanie de pe teritoriul combinatului siderurgic Azovstal, a anunțat batalionul Azov.

„Toată noaptea, rușii au lansat masiv bombe de aviație de mai multe tone asupra spitalului militar situat pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol, unde se află apărătorii răniți. După ce au făcut deja ravagii, au început să bombardeze fără milă ruinele cu artileria de la bordul navelor”, a anunțat batalionul, citat de Ziarul de Gardă.

În urma atacului, sala de operație a spitalului improvizat a fost distrusă, făcând imposibilă acordarea de ajutor răniților.

18:40Bulgaria le cere cetățenilor săi să părăsească Republica Moldova

18:21 Partidul Slujitorul Poporului al lui Volodimir Zelenski a suspendat un deputat suspectat de trădare

Bulgaria va trimite până la urmă armament în Ucraina

18:00Premierul bulgar Kiril Petkov anunță că Parlamentul de la Sofia va autoriza în cele din urmă, la 4 mai, trimiterea de arme în Ucraina, pentru a ajuta această ţară să facă faţă invaziei ruse. Petkov s-a aflat joi la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Premierul bulgar, a cărui ţară s-a văzut miercuri privată de livrările de gaze ruseşti de către Moscova, a mai spus că Europa trebuie să fie „mai puternică” şi să găsească „alternative” pentru a nu mai utiliza gazele ruseşti.

17:22 Șeful spionajului rusesc acuză Polonia și SUA că vor să divizeze Ucraina între ele

17:17 Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, care a mers pentru verificări la centrala nucleară de la Cernobîl, a declarat joi că, deși a existat „o mică creștere” a nivelului de radiații la Cernobîl, acesta este încă „semnificativ sub nivelurile autorizate pentru lucrătorii din zonele expuse la radiații”.

Experții AIEA s-au aflat la Cernobîl în ultimele zile pentru a măsura nivelul radiațiilor de acolo, în condițiile în care centrala nucleară închisă a revenit sub controlul ucrainenilor, după ce fusese capturată de forțele ruse.

„Valoarea măsurată este de trei ori mai mică decât nivelurile autorizate pentru lucrătorii din zonele expuse la radiații”, a spus Grossi, citat de CNN.

17:10Pericol de epidemii în Mariupol, unde mii de cadavre s-ar afla sub dărâmături / „Oamenii vor muri” - primar

16:47Erdogan îi transmite lui Putin că este dispus să medieze pacea între Ucraina şi Rusia

16:21MApN reacționează: „O nouă știre falsă” / Un video viral arată un convoi de vehicule militare americane ce par că s-ar deplasa din România către Ucraina

Harta războiului

16:05 Rusia împiedică evacuarea luptătorilor ucraineni răniți din Azovstal deoarece dorește să îi captureze, a declarat joi Pavlo Kyrylenko, guvernatorul regiunii Donetsk.

"Ei (vor) să profite de această ocazie pentru a-i captura pe apărătorii din Mariupol, dintre care unul dintre principalele (elemente) sunt... regimentul Azov. Prin urmare, partea rusă nu este de acord cu nicio măsură de evacuare în ceea ce privește trupele (ucrainene) rănite", a declarat Kyrylenko în cadrul unei conferințe de presă

16:03Listă cu primii 10 soldați din brigada decorată de Putin care ar fi torturat și ucis civili la Bucha publicată de Procuratura Ucrainei

15:53NATO este pregătită să sprijine Ucraina timp de mai mulți ani în războiul împotriva Rusiei, inclusiv să ajute Kievul să treacă de la vechiul armament din epoca sovietică la echipamente militare occidentale moderne, a declarat joi secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg.

"Trebuie să fim pregătiți pe termen lung... Există absolut posibilitatea ca acest război să se prelungească și să dureze luni și ani de zile", a declarat Stoltenberg la Bruxelles, adăugând că țările din Alianță se pregătesc să ajute Ucraina să treacă la arme la standarde NATO.

15:48 Cei mai mulți soldați ruși uciși în Ucraina provin din Daghestan și Bureatia

15:40 UE a precizat joi că cei care cumpără gaz rusesc ar putea evita încălcarea sancțiunilor dacă declară achizițiile finalizate atunci când plătesc în euro sau în dolari, dar s-ar putea să nu mai existe nicio soluție dacă Moscova insistă să se folosească și un cont în ruble pentru tranzacție.

15:32Joe Biden va cere joi Congresului noi fonduri pentru Ucraina, dar și puterea de a folosi banii confiscați de la oligarhii ruși pentru ajutorarea Kievului

15:23Harta Războiului - 28 aprilie - conform Ministerului Britanic al Apărării:

Ben Wallace: Vladimir Putin ar putea vrea să-și instaleze trupele ca o tumoare canceroasă în Ucraina

15:07 Rusia nu a primit încă un răspuns din partea Ucrainei cu privire la ultimele sale propuneri pentru un posibil acord de pace, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

„Până în această dimineață, la momentul pregătirii acestei conferințe de presă, partea rusă nu a primit niciun răspuns”, a spus ea.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a respins marți propunerea Kievului de a organiza discuții de pace în Mariupol și a declarat că este prea devreme pentru a vorbi despre cine ar urma să medieze eventualele negocieri.

15:02 Vladimir Putin ar putea căuta să consolideze ceea ce a obținut în Ucraina, să se instaleze ca o „tumoare canceroasă" în interiorul țării, a declarat joi secretarul britanic al apărării Ben Wallace.

14:46 Grecia spune că va achita gazul rusesc fără a încălca sancțiunile UE, dar precizează în ce monedă va face plata către Gazprom

14:36Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev de la declanşarea invaziei ruse - autorități ucrainene

14:23Rusia vrea să se apere în război cu delfini antrenați în Marea Neagră / Ce rol au delfinii și cum a fost reînviat un program din perioada sovietică

Noi amenințări ale Moscovei

14:11 Militarii ucraineni care sunt asediaţi în oţelăria Azovstal din Mariupol au cerut să fie evacuaţi prin procedura "extracţiei", pe modelul folosit în 1940 la Dunkerque

14:10Bundestagul a votat, joi dimineață, în favoarea adoptării unei moțiuni comune a coaliției de guvernare (SPD/Verzi/FDP) și a Uniunii CDU/CSU (aflată în opoziție), pentru livrarea de arme grele în Ucraina. Moțiunea a fost adoptată cu o mare majoritate, 586 de voturi.

13:51Statele Unite spun că au dovezi că soldații ruși execută ucraineni ce încearcă să se predea în Donbas

13:22Schema de plată în ruble a gazului creează o problemă, e ca și când am împrumuta banca centrală a Rusiei, a explicat un înalt oficial european pentru Reuters.

13:18Rusia va răspunde dur la noi încercări de a determina forțele armate ale Ucrainei să lovească instalațiile militare ruse, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

13:12 VIDEO Jurnalistă din Rusia arestată după ce relatat despre atacul rușilor asupra teatrului din Mariupol

Comandant al Batalionului Azov: Capitularea Mariupol nu este o opțiune. Salvați civilii

13:09Un comandant al Batalionului Azov raportează din Mariupol: Capitularea nu este o opțiune, vom lupta cât va fi nevoie, salvați civilii

13:02 Un consilier prezidențial ucrainean a spus joi că lumea recunoaște că țara sa are dreptul de a se apăra prin atacuri asupra bazelor și depozitelor militare rusești.

"Rusia a atacat și (ucide) civili. Ucraina se va apăra în orice mod, inclusiv prin lovituri asupra depozitelor și bazelor ucigașilor. Lumea recunoaște acest drept", a scris pe Twitter Mykhailo Podolyak.

12:54 Peste jumătate dintre cele 90 de tunuri M777 promise americani au ajuns în Ucraina, spune reporterul de război Illia Ponomarenko de la Kyiv Independent.

Aceste piese de artilerie de 155 mm, fabricate de BAE Systems, au o rază de acțiune de până la 40 km, funcție de muniție.

12:47 Câțiva preoți ruși au zburat cu icoane și cu Lumina Sfântă de Paște într-un elicopter militar în Zona Belgorod, potrivit unor imagini video preluate de presa ucraineană.

Nu este clar dacă activitatea preoților are vreo legătură cu faptul că armata ucrainei pare să fi efectuat lovituri pe acest teritoriu rusesc. În noaptea de miercuri spre joi a fost raportată o activitate a sistemelor de apărare antiaeriană din Belgorod, iar în noaptea dinainte un depozit de muniție din acest oraș a luat foc.

h2: Antonio Guterres a mers în Bucha și Borodianka

12:40Forţele ucrainene de apărare din regiunea Odesa, din sudul Ucrainei, au consolidat frontiera de stat cu Republica Moldova, după incidentele care au avut loc în ultimele zile în regiunea transnistreană, scrie Ziarul de Gardă.

Măsura a fost luată pe fondul „unei serii de provocări ruse în autoproclamata republică separatistă Transnistria”, a declarat joi Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare regionale din Odesa.

12:13Cu ce se ocupă institutul rus către care Renault vrea să vândă pe o rublă participația sa la marca Lada

12:02Finlanda și Suedia vor putea intra rapid în NATO dacă cer asta, a spus Jens Stoltenberg, precizând că există soluții pentru perioada dintre solicitarea de aderare și intrarea efectivă

11:29 Secretarul general al ONU Antonio Guterres a vizitat Bucha și Borodianka și a spus că ”războiul este o absurditate în secolul XXI”

11:26„Dacă ne uitam în ochii lor, eram bătuți”. Mărturia terifiantă a unui voluntar al Crucii Roșii luat ostatic de ruși

11:06 Austria, mai exact compania sa OMV, se pregătește să plătească ruble pentru gazul rusesc, așa cum a cerut Vladimir Putin, potrivit surselor Financial Times.

Bilanțul Ucrainei cu pierderile suferite de Rusia

10:57Dima, un soldat ce luptă în Ucraina, face o amplă radiografie a luptelor: Cecenii sunt ca să îi împuște pe ruși, Starlink a schimbat cursul războiului, militarilor ruși nu le pasă de proprii camarazi

10:48 Surse apropiate Kremlinului au declarat pentru Meduza.io că referendumurile orchestrate de Rusia în Luhansk, Donețk și Herson au fost amânate cel puțin până pe 14-15 mai din cauza eșecurilor trupelor din invazie din Ucraina

10:41Ce pierderi ar fi suferit Rusia, conform armatei ucrainene:

- 22.800 militari

- 970 tancuri

- 2.389 blindate de luptă

- 431 sisteme de artilerie / 151 sisteme de rachete de artilerie

- 72 sisteme antiaeriene

- 187 avioane

- 1545 elicoptere

- 215 drone

- 8 bărci/nave

10:36Peste 8.600 de presupuse crime de război comise de trupele ruse în Ucraina sunt în curs de investigare, a anunţat joi Parchetul General al Ucrainei

De la debutul războiului, în 24 februarie, 8.653 de cazuri ale crimelor de război comise de Rusia în Ucraina au fost raportate şi s-a confirmat că 217 de copii au fost ucişi, iar alţi 393 au fost răniţi, fără a fi luate în considerare zonele active de conflict, conform Parchetului General.

10:24 Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a sugerat că Marea Britanie va furniza Ucrainei armament care poate lovi forțele navale rusești din Marea Neagră.

”Am spus că vom obține și vom furniza, dacă putem, rachete anti-navă. Este incredibil de important ca cerealele care ne privesc pe toți să iasă din Ucraina. Nu poate controla Marea Neagră. Nu mai este a lor. Și, prin urmare, este important să ne asigurăm că navele rusești nu sunt folosite pentru a bombarda orașe. (Sky News, Guardian)

10:17 Amenințările făcute de Vladimir Putin sunt dublate de declarații halucinante la televiziunile ruse de propagandă: Trebuie să demilitarizăm NATO / Totul se va sfârși cu un război nuclear, dar noi vom merge în rai.

Budapesta acceptă condițiile lui Putin și va plăti gazul cu ruble

09:48Ungaria va plăti în ruble gazul și petrolul din Rusia: „Nu este pentru distracție”

09:28Polonia vrea bani europeni pentru a acoperi cheltuielile pe care le are cu refugiații ucraineni pe care i-a primit.

09:25VIDEO Momentul atacului asupra clădirii guvernamentale separatiste din Transnistria / Au tras cu grenade și au aruncat lansatoarele pe stradă

09:13 Site-ul de internet al Adunării legislative a regiunii Krasnoiarsk din Rusia a publicat știri despre planurile sale de a "expropria surplusul de recoltă al fermierilor" din regiunea ocupată Herson, relatează presa ucraineană și Guardian.

"Această abordare va fi justificată din punct de vedere economic, având în vedere retragerea de pe piața rusă a multor furnizori de semințe și îngrășăminte, precum și costurile semnificative pentru căldură și electricitate pentru a-și cultiva propriile legume și fructe", se spune pe site-ul rusesc.

09:04 Pe rețelele de socializare au apărut imagini ce ar arăta explozii în orașul ocupat Herson. Potrivit unor informații neconfirmate, ar fi fost lovit un turn de televiziune , iar canalele rusești au încetat să mai fie disponibile în zonă după aceea:

h2: Pravda: România și Polonia, primele pe lista celor care o caută cu lumânarea

08:52 Potrivit unei estimări britanice, marina rusă are în Marea Neagră 20 de nave și submarine, dar nu poate înlocui crucișătorul Moskva din cauză că Bosforul este închis pentru nave militare.

08:43Rușii de la Pravda scriu că România este prima candidată pentru lovituri cu rachete Kalibr: Bucureștiul ar putea invada Transnistria

08:37 Orașul Herson din sudul Ucrainei, ocupat de trupele de invazie, va trece la utilizarea rublei de la 1 mai, potrivit presei de stat ruse.

Kirill Stremousov, vicepreședintele administrației militaro-civile a regiunii, a declarat pentru Ria Novosti că tranziția va avea loc pe o perioadă de patru luni, timp în care vor fi în circulație în paralele rubla rusească și grivna ucraineană.

”De la 1 mai, trecem în zona rublei", a afirmat Stremousov.

Noi atacuri ucrainene în Rusia?

08:28 Sistemele de apărare antiaeriană au fost active în orașul rus Belgorod în primele ore ale zilei de joi, a anunțat agenția de știri TASS, citând autoritățile locale.

Amintim că, miercuri dimineață, o serie de explozii au fost auzite în Belgorod, oraș aflat în apropiere de granița cu Ucraina, iar un depozit de muniție din provincie a luat foc

08:16Institutul pentru Studiul Războiului spune că forțele rusești au făcut miercuri progrese minore, dar constante, atât în Izium, cât și în asalturile continue de-a lungul liniei de contact din estul Ucrainei / Capacitatea lor de a încercui mari forțe ucrainene rămâne sub semnul întrebării / Trupele de invazie intensifică ”măsurile de filtrare” din teritoriile ocupate

07:48 Rusia afirmă că a "evacuat" peste un milion de ucraineni pe teritoriul său, dintre care 183.000 de copii, potrivit agenției de stat RIA.

Ucraina a acuzat în repetate rânduri deportarea forțată de ucraineni, inclusiv de orfani în Rusia, în special din Mariupol și Izium.

Secretarul general al ONU merge joi la Bucha

07:25Parlamentul Canadei a votat în unanimitate pentru a declara atacurile Rusiei în Ucraina un "genocid", membrii parlamentului afirmând că există "dovezi ample de crime de război sistemice și masive împotriva umanității".

06:31 Secretarul general al ONU Antonio Guterres va ajunge joi la Bucha, Irpin și Borodianka, în timp ce Moscova își continuă ofensiva în estul și sudul Ucrainei. Șeful ONU a sosit în Ucraina venind de la Moscova unde l-a rugat pe Vladimir Putin să înceteze focul „cât mai curând posibil”. El a mai spus că este „îngrijorat de rapoartele repetate privind posibile crime de război”, considerând că acestea „necesită o anchetă independentă”.

06:16 Mai multe orașe ucrainene intenționează să redenumească străzile și piețele asociate cu Rusia în cadrul unui proces de „derusificare” în urma invaziei Moscovei. La Kiev, consiliul local a întocmit o listă cu 467 de locuri care ar putea fi luate în considerare pentru a fi redenumire, relatează Reuters.

01:56Ambasadorul Rusiei la Dublin neagă că a minţit publicul irlandez în legătură cu invazia Ucrainei. „Nu e un război în sens militar. Războiul este un atac total” - spune el

00:58 Rusia se află în spatele a peste 200 de atacuri cibernetice asupra Ucrainei (Microsoft)

00:16Miza militară a Rusiei în Transnistria: Realimentarea trupelor din Ucraina, repararea echipamentelor, nodurile feroviare

Scurtă recapitulare, joi dimineață, a evenimentelor recente:

 • Compania rusă Gazprom a anunțat miercuri că a suspendat toate livrările de gaze către Bulgaria și Polonia, afirmând că cele două țări nu au plătit în ruble, așa cum a cerut Vladimir Putin încă din martie. Denunțând un nou "șantaj cu gazul", Ursula von der Leyen, a declarat că aceste două state membre ale UE și NATO sunt acum aprovizionate "de către vecinii lor din UE".
 • Comisia Europeană a propus, suspendarea pentru un an a tuturor taxelor vamale pentru produsele ucrainene importate în UE. Această propunere mai trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și de cele 27 de state membre.
 • Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat miercuri că se așteaptă la "săptămâni extrem de dificile" împotriva armatei ruse, care "a acumulat deja forțe pentru o ofensivă majoră în est", prioritatea Moscovei.
 • Veniturile reale disponibile în Rusia au scăzut cu 27,8% în primul trimestru din 2022, a anunțat serviciul oficial de statistică, ceea ce indică o scădere dramatică a puterii de cumpărare.
 • O serie de orașe ucrainene intenționează să redenumească străzile și piețele asociate cu Rusia în cadrul unui proces de "derusificare" în urma invaziei Moscovei.
 • Forțele ruse, care și-au intensificat de două săptămâni ofensiva în Donbas, au anunțat miercuri că au efectuat lovituri aeriene asupra a 59 de obiective ucrainene. În același timp, armata ucraineană a recunoscut progresele rusești în est, în regiunea Harkov și în Donbas.
 • Ministerul rus al Apărării a afirmat că "magazii cu o cantitate mare de arme și muniții străine, furnizate forțelor ucrainene de către Statele Unite și țările europene, au fost distruse cu rachete Kalibr trase de pe mare în uzina de aluminiu Zaporojie" din sudul Ucrainei. Cu toate acestea, guvernatorul regiunii a negat cu fermitate acest lucru: "Niciun depozit de muniție sau de arme nu a fost lovit în Zaporozhie"
 • Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a cerut miercuri ca mai multe arme grele și avioane să fie livrate Ucrainei, afirmând că a venit timpul pentru "curaj" în relațiile cu Rusia.
 • Vladimir Putin a avertizat din nou împotriva oricărei intervenții externe în conflictul din Ucraina, promițând un răspuns "rapid și feroce".
 • Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a sosit miercuri în Ucraina, prima sa vizită în această țară de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie. Guterres urmează să viziteze Borodianka, Irpin și Butcha, scena unor abuzuri în timpul ocupației rusești din martie, înainte de a se întâlni cu ministrul de externe Dmytro Kuleba și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
 • Rusia a fost suspendată miercuri din Organizația Mondială a Turismului din cauza invaziei sale în Ucraina, considerată contrară "valorilor" organizației. Rusia însăși și-a anunțat intenția de a se retrage din agenție. Grupuri legate de statul rus au efectuat peste 200 de atacuri informatice împotriva Ucrainei și a infrastructurii sale de la începutul invaziei armatei ruse, potrivit unui raport Microsoft publicat miercuri.

Informațiile de miercuri privind invazia au fost LIVE aici