Jurnalista din Rusia Maria Ponomarenko, care lucrează pentru portalul de știri RusNews și care în luna martie a relatat despre atacul forțelor ruse asupra teatrului din Mariupol, unde se refugiaseră sute de ucraineni, a fost plasată în arest pentru două luni, conform unei decizii a unui un tribunal din Rusia, scrie TASS.

Jurnalista din Rusia arestataFoto: Captura

Jurnalista a fost plasată în arest până în 20 iunie, potrivit deciziei unei instanțe din districtul Oktiabrski, sub acuzația de răspândire a unor informații false, se menționează într-un comunicat de presă comun al tribunalelor din Sankt Petersburg.

În 17 martie, Ponomarenko a scris pe contul său de Telegram că forțele ruse au lansat un atac aerian asupra teatrului din Mariupol. Kremlinul a negat bombardamentele lansate asupra teatrului din Mariupol, susținând că acuzaţiile Kievului „nu corespund realităţii”.

Jurnalista a fost reținută în 24 aprilie, iar luni perioada fusese prelungită de instanță cu 72 de ore.

Reamintim că în 16 martie trupele ruse au bombardat clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde se adăposteau aproximativ 1.200 de persoane, conform autorităților ucrainene. Intrarea în adăpostul anti-bombă a fost blocată de moloz, iar din cauza atacurilor intense, nu au existat informații despre victime.