Partidul Slujitorul Poporului al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski l-a suspendat din formațiune pe deputatul Alexei Kovalev, acesta fiind suspectat de trădare și că a trecut de partea rușilor, relatează Ukraîinska Pravda.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Alexei Kovalev, deputatul ales în circumscripția 186 (regiunea Herson), se află în prezent pe teritoriul ocupat temporar [de forțele armate rusești]. El comunică cu armata rusă, care nu ia măsuri față de el față de el. El nu participă la rezistența națională la agresiunea și ocupația rusă”, afirmă partidul lui Zelenski într-un comunicat de presă.

„În plus, el nu participă la ședințele plenare ale Radei Supreme a Ucrainei (n.r. partidul unicameral de la Kiev), nu participă la votul pentru proiectele de lege care sunt importante, conform legii marțiale. Comportamentul lui Alexei Kovalev și cazurile de comunicare a acestuia cu forțele de ocupație ridică suspiciunea că a comis trădare”, adaugă comunicatul.

Acesta amintește de asemenea că rușii au înlocuit guvernul local și că trupele de ocupație „răpesc actualii și foști” oficiali, profesori, artiști, lideri ai mediului de afaceri de afaceri și încorporează cu forța bărbați în armata lor.

Slujitorul Poporului cere deschiderea unei anchete pentru trădare

Partidul lui Zelenski a anunțat că a cerut procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, și șefului Serviciului de Securitate, Ivan Bakanov, să deschidă o anchetă penală pentru a investiga suspiciunile de trădare

Alexei Kovalev a anunțat într-o postare făcută pe Facebook în data de 7 aprilie că se află împreună cu familia sa la Herson.

„Eu și familia mea nu am plecat nicăieri, suntem pe teritoriul regiunii Herson ocupate temporar. Trăim și muncim conform legilor Ucrainei, ne oferim voluntari, suntem activi și facem tot posibilul. Voi spune detaliile după victorie”, a afirmat el.

Deputatul neagă că ar fi trecut de partea rușilor, notând într-o altă postare pe Facebook din 22 aprilie că „Marele Stat Major este în general departe de realitățile care au loc în regiunea Herson”.

Deputatul ucrainean spune că distribuie ajutoare locuitorilor din Herson

Kovalev a făcut numeroase postări pe profilul său de Facebook în ultima lună, publicând în general fotografii despre care afirmă că prezintă cum a adus ajutoare locuitorilor regiunii din sudul Ucrainei.

Anunțul făcut de partidul lui Volodimir Zelenski vine după ce în urmă cu 10 zile un alt deputat ucrainean, membru al formațiunii Platforma de opoziție - Pentru Viață fondată de miliardarul Viktor Medvedciuk, a declarat că a cerut azil la Moscova.

Parlamentul ucrainean îi revocase însă mandatul deputatului Ilia Kiva după invazia rusească din cauza declarațiilor sale de susținere a agresiunii militare a Moscovei.

Urmărește ultimele evoluții din a 64-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.