Autoritățile locale din Mariupol au avertizat joi asupra riscului de izbucnire a unor epidemii, având în vedere condițiile sanitare îngrozitoare din mare parte a orașului devastat de bombardamente, unde mii de cadavre ar fi rămas sub dărâmături, scrie CNN.

O femeie in fata unei cladiri distruse din MariupolFoto: Peter Kovalev / TASS / Profimedia

Se estimează că aproximativ 100.000 de oameni locuiesc încă în oraș, în pofida bombardamentelor care continuă și a lipsei alimentării cu apă și a lipsei de hrană.

Consiliul Municipal a avertizat joi asupra riscului de holeră, dizenterie sau infecții cu E-coli, spunând că, odată cu încălzirea vremii, condițiile de trai vor deveni insuportabile: „Deja temperatura a ajuns la 20 de grade. În curând în oraș ar putea izbucni epidemii din cauza lipsei de alimentare centralizată cu apă, a descompunerii a mii de cadavre aflate sub dărâmături și a deficitului catastrofal de apă potabilă și mâncare”.

"Invadatorii nu pot oferi populației rămase hrană, apă și medicamente. Sau pur și simplu nu sunt interesați de asta. Blochează toate încercările de evacuare. Și fără asta, oamenii vor muri. Este nevoie de evacuare imediată și totală", a afirmat primarul din Mariupol, Vadim Boichenko.

CITEȘTE ȘI:

--------------