O serie de explozii au fost auzite în primele ore ale zilei de miercuri în orașul rus Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina, a declarat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov, iar un depozit de muniție din provincie a luat foc, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gladkov a spus că niciun civil nu a fost rănit în incendiul care a izbucnit la o instalație din apropierea satului Staraya Nelidovka și care a fost ulterior stins.

Rusia a acuzat luna aceasta Ucraina că a atacat cu elicoptere un depozit de combustibil din Belgorod și că a deschis focul asupra mai multor sate din provincie.

Provincia Belgorod se învecinează cu regiunile ucrainene Luhansk, Sumî și Harkiv, toate acestea fiind marcate de lupte grele de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu două luni.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini atât cu incendiul, cât și cu ceea ce pare o lansare de sistem antiaerian în Belgorod.

Separat, Roman Starovoyt, guvernatorul provinciei ruse Kursk, care se învecinează de asemenea cu Ucraina, a afirmat că în orașul Kursk au fost auzite explozii miercuri dimineața devreme, fiind vorba probabil de lansări ale sistemelor de apărare aeriană.