Vladimir Putin a amenințat miercuri Occidentul cu un ”răspuns fulgerător” dacă intervine în războiul din Ucraina, declarația liderului de la Kremlin venind în contextul în care, în ultimele zile, presa de stat rusă a amplificat aceeași retorică, bombardând publicul cu afirmații precum cea că al treilea război mondial este iminent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toate canalele TV importante promovează ideea unei escaladări inevitabile, nemaiîntâlnite până acum, din cauza invaziei în Ucraina, care este descrisă ca un război purtat de Occident împotriva Rusiei, scrie în Daily Beast jurnalista Julia Davis, specialistă în monitorizarea presei ruse.

În dezbaterile TV de marți seară s-a ajuns la afirmații halucinante:

  • „(Occidentul) a declarat un război împotriva noastră. Ce mai așteptăm? Va trebui să desfășurăm o operațiune specială de demilitarizare a NATO” - Olga Skabeeva, realizatoarea Rossia 1 supranumită ”Păpușa de oțel de la Putin TV”
  • „Totul se va sfârși cu un atac nuclear, pentru mine, este mai probabil decât alt rezultat. Acest lucru mă îngrozește, pe de o parte, dar, pe de altă parte, cu înțelegerea că este ceea ce este" - șefa canalului de RT, Margarita Simonyan.
  • „Dar noi vom merge în rai, în timp ce ei vor crăpa pur și simplu", a adăugat celebrul propagandist rus Vladimir Solovyov
  • „Reprezentanții acestor patruzeci de țări diferite sunt Hitlerul colectiv de astăzi", a spus politologul Mihail Markelov, calificând țările care s-au întâlnit săptămâna aceasta în Germania pentru a ajuta Ucraina drept răul întruchipat.

---