Marți, în a 40-a zi a invaziei comandate de Vladimir Putin, SUA și Europa pregătesc noi sancțiuni pentru a pedepsi Rusia din cauza uciderilor de civili din Ucraina, iar președintele Volodimir Zelenski a avertizat că este posibil să fie descoperite și mai multe crime în zonele recuceri de de la trupele rusești.

Razboiul din UcrainaFoto: Colaj foto

Cele mai importante informații de marți privind invazia sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

03:20Circa "220 de soldaţi" aparţinând Hezbollah-ului libanez ar fi "deja pe teren"după ce "au tranzitat prin Siria, trecând prin Rusia, apoi prin Belarus, înainte de a ajunge în Ucraina", relatează media libaneză "Ici Beyrouth", citează Courrier Internațional.

01:52Statele Unite urmează să interzică „orice noi investiţii” în Rusia

01:16Convorbire Macron-Zelinski: Nu au existat „progrese majore” în negocierile dintre Ucraina și Rusia

00:47Ambasadorul rus la ONU spune că 600.000 de persoane au fost evacuate spre Rusia, dar că acestea „nu au fost constrânse sau răpite”, așa cum afirmă Occidentul.

00:36Forțele ruse au lovit cu rachete vestul și nord-estul Ucrainei vizând facilități militare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, potrivit CNN.

00:15Mai multe explozii s-au semnalat marți seară în orășelul Radehiv, la 70 de kilometri de Liov, marele oraș din vestul Ucrainei, a anunțat un oficial local, care a cerut populației să se adăpostească, potrivit AFP.

23:50Zece state UE au vândut Kremlinului echipamente militare în valoare de 346 milioane de euro

Principalele evenimente ale zilei de până la această oră:

22:41Mariupol: Moscova susține că a doborât două elicoptere care au venit să evacueze liderii militari ucraineni

22:17Boris Johnson s-a adresat poporului rus în limba rusă: „Cetăţenii ruşi merită adevărul. Meritaţi să ştiţi realitatea”

21:55Analiză: De ce este puțin probabil ca Occidentul să oprească războiul lui Putin / Dar îl poate încetini?!

21:45Uniunea Europeană expulzează la rândul său 19 diplomaţi ruşi de la Bruxelles

21:20Lavrov: Bucha este „o provocare” menită să „torpileze” discuțiile ruso-ucrainene

20:02NATO adună dovezi pentru a-l trage pe Putin la răspundere pentru „crimele de război” din Ucraina, a anunțat ambasadorul SUA la NATO, Julianne Smith.

19:45Marea Britanie a înghețat 350 de miliarde de dolari din „cufărul de război” al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat, marți, la Varșovia, ministrul britanic de externe Liz Truss, potrivit AFP.

19:29La aproape o săptămână după întoarcerea sa pe Pământ, astronautul NASA Mark Vande Hei a vorbit despre relația de prietenie dintre astronauții americani și cosmonauții ruși la bordul Stației Spațiale Internaționale, potrivit AFP. Cosmonauții ruși „au fost, sunt și vor continua să fie prieteni dragi”, a spus Mark Vande Hei.

19:18Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) estimează că în prezent peste 11 milioane de ucraineni şi-au părăsit casele de la începutul invaziei ruse

18:53România expulzează 10 diplomați ruși. Aceștia au fost declarați personae non gratae

18:43Rușii sunt șocați să vadă cât de inaptă e armata lor în Ucraina, afirmă un fost ambasador britanic la Moscova

18:39Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a denunţat marţi "o campanie deliberată pentru a ucide, tortura, viola" în oraşul ucrainean Bucha: "Ceea ce am văzut la Bucea nu este un act izolat al unei unităţi rătăcite. Aceasta este o campanie deliberată pentru a ucide, tortura, viola, a comite atrocităţi. Aceasta ne întăreşte determinarea şi determinarea ţărilor din întreaga lume de a asigura că într-un mod sau altul, într-o zi sau alta, cei care au comis aceste acte vor fi traşi la răspundere".

18:36Vladimir Putin este un „mincinos în serie, a minţi este a doua lui natură”. Portretul liderului de la Kremlin, făcut de fostul preşedinte francez Francois Hollande

18:28”Au împuşcat şi au ucis femei (...). Au ucis familii întregi, adulţi şi copii, şi au încercat să ardă cadavrele. (...) Au fost ucişi şi împuşcaţi în ceafă după ce au fost torturaţi. Unii dintre ei au fost împuşcaţi pe străzi (...) Ei le-au tăiat membrele, le-au tăiat gâtul, au violat femeile şi le-au ucis în faţa copiilor. Li s-a scos limba doar pentru că agresorul nu a auzit ce voia să audă de la ei”, a spus Zelenski în intervenția sa de la Consiliul de Securitate al ONU.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să ofere garanții de securitate Ucrainei: ”Unde este securitatea pe care trebuie să o garanteze Consiliul de Securitate? Nu există. Deşi există un Consiliu de Securitate. Deci, unde este pacea? Care sunt acele garanţii pe care Naţiunile Unite trebuie să leofere?".

Avertisment al șefului NATO: Repoziţionarea forţelor ruse va dura câteva săptămâni, înaintea lansării unei ofensive majore

18:11Rusia acuză Wikipedia că promovează o „interpretare exclusiv anti-rusă” a războiului din Ucraina

17:51Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se adresează Consiliului de Securitate al ONU:

17:24Purtătorul de cuvânt al biroului ONU pentru drepturile omului, Liz Throssell, a declarat, marți, că toate dovezile din Bucha indică faptul că civilii au fost direct vizați și uciși, scrie The Guardian.

17:13Posibila naționalizare a activelor rusești în străinătate este „o armă cu două tăișuri” - a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, comentariile sale sugerând că Rusia ar putea răspunde cu aceeași monedă, relatează Reuters.

17:09Avertisment al șefului NATO: Repoziţionarea forţelor ruse va dura câteva săptămâni, înaintea lansării unei ofensive majore

16:41Polonia a semnat contractul pentru achiziţionarea a 250 de tancuri de luptă americane Abrams

16:33De ce nu s-a auzit Zelenski la începutul discursului din Parlament? Explicațiile oficialilor români

16:23VIDEO ​Imaginile din satelit contrazic declarațiile Moscovei. De când erau cadavrele pe străzile din Bucha, scena unui adevărat masacru

Un nou val de sancțiuni UE împotriva Rusiei. Exporturile de gaze, scutite din nou

15:59Ursula von der Leyen a anunțat noul val de sancțiuni UE contra Rusiei, spunând că atrocitățile din Bucha sau alte orașe nu pot rămâne fără răspuns

15:53Aproape 10% din ruși spun că vor să emigreze după declanșarea războiului din Ucraina - sondaj

15:50Nor de fum toxic deasupra unui oraș din Luhansk după ce forțele ruse au aruncat în aer un rezervor cu acid azotic / Rusia dă vina pe Ucraina

15:46Țări donatoare, printre care Germania, Franța și România, au convenit asupra unui ajutor de 695 de milioane de euro pentru Republica Moldova, care găzduiește peste 100.000 de refugiați ucraineni, a declarat marți ministrul german de externe, Annalena Baerbock, în cadrul unei conferințe de strângere de fonduri.

"Vom întări rezistența Republicii Moldova și în sfera financiară. În acest scop, am convenit astăzi să sprijinim Moldova cu împrumuturi, sprijin bugetar și alte tipuri de asistență financiară în valoare de 695 de milioane de euro", a declarat ea presei. (Reuters)

15:35Rusia interzice negarea „misiunii umanitare a URSS” în Europa de Est după al Doilea Război Mondial

15:33Cehia a trimis mai multe tancuri T-72 și vehicule de luptă pentru infanterie BVP-1 în Ucraina, a anunțat marți televiziunea publică cehă

15:18Agresiunea rusă a scumpit energia în Europa, așa că Marea Britanie a comandat un studiu privind gazele de șist, spunând că ”toate opțiunile sunt pe masă”

15:12Forma de protest aleasă de un artist din Moscova pentru a atrage atenția asupra masacrului de la Bucha

14:44Germania ar lua în considerare susținerea unui embargo al UE contra cărbunelui rusesc, a declarat ministrul de finanțe Christian Lindner, adăugând că Uniunea trebuie să se debaraseze cât mai curând posibil de importurile de energie din Rusia.

Lindner, care a vorbit la o reuniune a miniștrilor de finanțe din UE, a spus că Germania este deschisă la ideea înăspririi sancțiunilor.

14:41Reacția Kremlinului după ce ​Biden l-a numit din nou criminal de război pe Putin: „Inacceptabil"

Zeci de diplomați ruși expulzați de occident

14:34Spania va expulza aproximativ 25 de diplomați și angajați ai ambasadei Rusiei din Madrid, a spus ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares.

"Am decis să expulzăm diplomații ruși și personalul ambasadei ruse din Spania care reprezintă o amenințare la adresa intereselor și securității țării noastre", a declarat el după ședința săptămânală a cabinetului, fără a exclude alte măsuri.

14:12Suedia va expulza trei diplomați ruși pentru spionaj, a spus marți ministrul de externe Ann Linde. Este a treia țară europeană care anunță o astfel de decizie marți, în condițiile în care o serie de națiuni au expulzat diplomați ruși după declanșarea invaziei.

14:10Aproximativ 18.500 de soldați ruși au fost uciși la începutul invaziei în Ucraina, conform datelor transmise marți de către Armata ucraineană.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei mai precizează, pe Facebook, că de la începerea războiului, în 24 februarie, rușii ar fi înregistrat pierderi serioase la capitolul logistică: 676 de tancuri, 1.858 de vehicule blindate, 150 de avioane și 134 de elicoptere.

Ministerul rus al Apărării nu și-a mai publicat propriul bilanț din 25 martie, când susținea că au fost uciși 1.351 de militari ruși, iar 3.825 au fost răniți.

14:06Realizare remarcabilă a trupelor ucrainene, care au doborât un elicopter de luptă rusesc cu un lansator anti-tanc.

Pe cine vor să pună rușii primar la Mariupol

14:02Șase persoane au fost ucise, iar alte opt au fost rănite în urma bombardamentelor de luni din regiunea Harkiv, a declarat marți guvernatorul regiunii, Oleh Synehubov, citat de The Kyiv Independent. El a spus că în urmă cu o zi trupele ruse au bombardat regiunea Harkiv de 54 de ori.

14:00Airbnb, forțată să îşi suspende operaţiunile din Rusia şi Belarus

13:52Pe cine vor să pună rușii primar la Mariupol

13:47Navă comercială bombardată de ruși lângă Mariupol

13:27Scăpare freudiană a ambasadorului rus la ONU care a spus că nu existau cadavre pe străzile din Bucha înainte să vină trupele de invazie. Nebenzya s-a corectat apoi rapid

13:02Armata rusă anunță preventiv unde crede că vor fi descoperite alte masacre: Sumî, Konotop și alte orașe

Echipa Crucii Roșii de lângă Mariupol, eliberată de ruși

13:00Primarul Kievului, Vitali Klitschko, le cere politicienilor occidentali să întrerupă toate legăturile comerciale cu Moscova, spunând că plățile către Rusia sunt pătate de „sânge” și ajută la finanțarea armatei acesteia.

„Fiecare euro, fiecare cent pe care îl primiți sau trimiteți în Rusia are sânge. Sunt bani nenorociți și sângele de pe acești bani este sânge ucrainean. Sângele poporului ucrainean”, a spus primarul Kievului, citat de BBC, la o conferință în format video de la Geneva.

12:49Echipa Comitetului Internaţional al Crucii Roşii reţinută luni de poliţie într-o zonă controlată de trupele ruse lângă Mariupol „a fost eliberată în timpul nopţii”, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Crucii Roşii, citat de BBC.

Echipa, reținută la Manguş, la 20 km vest de Mariupol, „se concentrează acum pe continuarea operaţiunilor de evacuare umanitară”, a precizat purtătorul de cuvânt.

12:47Danemarca a anunțat marți că va expulza 15 diplomați ruși, în conformitate cu măsurile luate de alte țări din UE, după ce au fost descoperite gropi comune și au fost uciși civili în orașul ucrainean Bucha.

„Acesta este un alt exemplu de brutalitate, cruzime și crime de război, care se pare că au avut loc la Bucha", a declarat ministrul danez de externe Jeppe Kofod.

12:45Zelenski: Ucraina nu are altă opțiune decât să discute cu Rusia pentru a pune capăt războiului / Ce spune despre o întâlnire cu Putin

Von der Leyen și Borrell merg la Kiev săptămâna aceasta

12:41Germania și partenerii săi, inclusiv UE, Franța și România, vor căuta modalități de a reduce dependența Moldovei de Rusia, a declarat marți ministrul german de externe.

„Împreună cu partenerii noștri moldoveni, dorim să evaluăm modul în care putem contribui la reducerea dependenței Moldovei față de Rusia din punct de vedere economic, financiar și în ceea ce privește nevoile energetice, precum și la consolidarea rezilienței țării", a declarat Annalena Baerbock.

12:22Italia a expulzat 30 de diplomați ruși din cauza unor îngrijorări de securitate, a anunțat marți ministrul de externe Luigi Di Maio. Autoritățile de la Roma l-au convocat marți pe ambasadorul Rusiei pentru a-l anunța de decizie.

Rusia va da un răspuns adecvat, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, citată de TASS.

12:14Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cel mai înalt diplomat al UE, Josep Borrell, se vor deplasa săptămâna aceasta la Kiev pentru o întâlnire cu Zelenski, a anunțat un purtător de cuvânt al UE.

Vizita va avea loc „înainte de campania de strângere de fonduri #StandUpForUkraine de sâmbătă, la Varșovia", a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al UE, Eric Mamer.

Lavrov susține că încă sunt șanse pentru un acord de pace

12:04Un soldat rus mort în Irpin avea în locul plăcii de metal din vesta de protecție un MacBook furat

11:42Rusia spune că există șansa să ajungă la un acord de pace cu Ucraina / Informații contradictorii trimise de Moscova

11:25Primarul din Nikolaev: Trupele ruse folosesc bombe cu dispersie în zonele civile / Apel către femei să plece cu copiii din oraș / Cum funcționează muniția cu dispersie

10:58între timp propaganda rusă a făcut o gafă ilară, prezentând imagini cu o așa-zisă echipă de geniști ruși care deminează un teren, în timp ce cameramanul merge în fața lor.

10:41Guvernul japonez va oferi asistență umanitară suplimentară de 100 de milioane de dolari Ucrainei și țărilor vecine, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe.

Fondurile vor fi folosite pentru a sprijini eforturile de asistență medicală și alimentară, a precizat ministerul într-un comunicat, precum și pentru refugiați din țări precum Polonia, Republica Moldova și România.

Noi informații privind civili uciși în Bucha și în regiunea Sumî

10:37Înalții oficiali ruși mențin linia de propagandă potrivit căreia atrocitățile din Bucha sunt „fabricate”. „Acestea sunt falsuri coapte în imaginația cinică a propagandei ucrainene. Ele au fost fabricate pentru sume enorme de bani", a susținut Dmitri Medvedev, fost președinte rus din 2008 până în 2012, în prezent secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Washingtonul și Bruxelles-ul sunt scenariștii și regizorii, iar Kievul este actorul", a declarat și Viaceslav Volodin, președintele Dumei de stat.

10:29FOTO Transformarea suferită de Volodimir Zelenski de la izbucnirea războiului / Soția sa spune că a îmbătrânit cu 10 ani

10:18Cadavrele a cinci bărbaţi cu mâinile legate, găsite în subsolul unui sanatoriu pentru copii din Bucha

10:11Pe Twitter au apărut imagini cu o fetiță din Ucraina ce are pe trup scris numele ei și date de contact în caz că părinții îi sunt uciși

09:47Cel puțin 165 de copii au fost uciși de la începerea invaziei ruse în Ucraina, iar alți 266 au fost răniți, conform Procuraturii Generale. Această cifră nu include victimele din orașele aflate în prima linie, precum Mariupol, cele din regiunile Kiev, Cernihiv și Lugansk.

09:40UE va anunța probabil miercuri noua rundă de sancțiuni contra Moscovei, a spus ministrul francez pentru afaceri europene

09:29Guvernatorul regiunii Sumî, Dmytro Zhyvytsky, spune că în districtul Konotop din regiunea Sumî, armata ucraineană a găsit cadavrele a cel puțin trei civili torturați. Aceștia au fost găsiți în locuri în care au fost staționate forțe rusești, ce s-au retras din regiunea Sumî la 3 aprilie.

Trupele ruse ce au pierdut bătălia Kievului nu vor putea fi refolosite prea curând

09:13Serviciile secrete militare britanice apreciază și ele că forțele care au pierdut bătălia Kievului nu vor putea fi refolosite prea curând în altă parte:

 • Forțele ucrainene au recucerit zone-cheie în nordul Ucrainei, după ce au împiedicat Rusia să își atingă obiectivele și au forțat trupele rusești să se retragă din zonele din jurul orașului Cernihiv și din nordul Kievului.
 • Lupte de amploare redusă vor continua probabil în unele părți ale regiunilor recent recucerite, dar se vor diminua semnificativ pe parcursul acestei săptămâni, pe măsură ce restul forțelor rusești se vor retrage.
 • Multe unități rusești care se retrag din nordul Ucrainei vor avea probabil nevoie de o reechipare și o recondiționare semnificativă înainte de a fi disponibile pentru retrimiterea către operațiuni din estul Ucrainei.

08:55Progresele rușilor în estul Ucrainei sunt practic inexistente, trupele retrase de Moscova din nord sunt atât de distruse de ucraineni că nu pot fi refolosite în altă parte, iar următoarea bătălie crucială va fi pe axa Izyum-Slovyansk, spune Institutul pentru Studiul Războiului.

08:50Apărarea aeriană ucraineană a doborât două rachete deasupra regiunii Dnipropetrovsk, scrie presa locală, citând agenția Ukrinform.

08:30Rușii își regrupează trupele și își concentrează eforturile pentru pregătirea unei operațiuni ofensive în estul statului, se arată în raportul de dimineață al Statului Major ucrainean.

În alte orașe ar fi fost comise atrocități mai mari ca în Bucha

08:19Autoritățile ucrainene spun că amploarea atrocităților din orațul Berdyanka din regiunea Kiev ar putea fi mai mare decât în Bucha, crimele descoperite acolo putând fi doar vârful icebergului din punct de vedere al crimelor contra civililor comise de trupele de invazie ruse.

07:49Peru este lovită de un val de proteste tot mai ample din cauza creșterii rapide a prețurilor la combustibili și îngrășăminte, scumpiri declanșate de invazia Rusiei în Ucraina.

Manifestanții din apropierea orașului Ica, din sudul țării, au dat foc la cabinele de taxare și au intrat în conflict cu poliția, în timp ce protestele s-au extins din zona montană peruană până pe coastă. „Această grevă nu se întâmplă doar aici, ci în tot Peru astăzi", a spus un protestatar. (Reuters)

07:40Trezoreria americană a oprit Moscova să plătească 600 de milioane de dolari către deținătorii de obligațiuni rusești, ceea ce pune Kremlinul în fața unei alegeri cu adevărat dificile.

07:15Îmbunătățirea apărării antiaeriene în Europa de Est devine prioritatea principală a NATO.

Scurtă recapitulare, marți dimineață, a evenimentelor recente privind Ucraina:

 • Liderii mondiali reacționează îngroziți la rapoartele despre crime având victime civili în zonele din jurul Kievului.
 • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat luni orașul Bucha, discutând cu locuitorii și acuzând Rusia de genocid. El a susținut că 300 de civili au fost „uciși și torturați” și a promis că va aduce în fața justiției pe toți soldații ruși care au participat la atrocități.
 • Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE este pregătită să trimită o echipă anchetatori pentru a cerceta atrocitățile.
 • Germania a expulzat 40 de diplomați ruși, dar a respins propunerea privind instituirea unui embargo asupra importurilor de energie. Franța a anuțat și ea expulzarea a 35 de oficiali ruși. Rusia a răspuns prin a anunța măsuri „simetrice”.
 • Vorbind la New York, ambasadorul Rusiei la ONU a negat orice implicare a rușilor în masacrul de la Bucha și a acuzat Ucraina că lansează „provocări”.
 • Zelensky se va adresa marți Consiliului de Securitate al ONU și se așteaptă ca acesta să relateze despre ceea ce a văzut la Bucha - prima sa călătorie în afara capitalei de la începutul invaziei.
 • Președintele american Joe Biden a cerut ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război din Ucraina.
 • Statele Unite și aliații săi vor anunța „săptămâna aceasta” noi sancțiuni economice împotriva Rusiei, în timp ce Ucraina va primi mai multă asistență militară, a anunțat luni consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sullivan, citat de AFP. UE și ea în regim de urgență noi sancțiuni împotriva Moscovei, cerute în special de Franța și Germania care ar puea privi „cărbunele și petrolul”.
 • Locuitorii Kievului care au apucat să fugă sunt îndemnați de primarul capitalei Vitali Klitschko, să nu revină „cel puțin o săptămână”, întrucât bombardamentele rusești ar putea fi reluate
 • Statele Unite și Marea Britanie au cerut luni suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului
 • Forțele ruse pregătesc un „atac masiv” împotriva trupelor ucrainene în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, a declarat luni guvernatorul acesteia într-un mesaj video.
 • Potrivit unui înalt oficial al Pentagonului, două treimi din forțele ruse care ocupaseră regiunea Kiev de la începutul invaziei s-au retras în Belarus. Potrivit lui, aceasta este probabil o reorganizare înainte de un nou asalt în altă parte în Ucraina, probabil în Donbass.

Alerte aeriene, marți dimineață în aproape fiecare regiune din Ucraina

06:47Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a vorbit la telefon cu omologul său ucrainean, DmItro Kuleba, Beijingul solicitând noi negocieri pentru a pune capăt conflictului din Ucraina

06:25Alertele de raid aerian au sunat în „aproape fiecare regiune” din Ucraina marți dimineață, potrivit The Kyiv Independent

04:35Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a descris atrocităţile din oraşul ucrainean Bucha drept „o provocare înscenată”. „Încă de la început a fost clar că aceasta nu este altceva decât o altă provocare înscenată ce vizează discreditarea şi dezumanizarea armatei ruse şi nivelarea presiunii politice asupra Rusiei”, a spus Nebenzia într-o conferinţă de presă luni.

04:26Grupul de hackeri Anonymous susține, pe Twitter, că a obținut datele personale ale 120.000 de soldați ruși care luptă în Ucraina. „Toți soldații care participă la invazia Ucrainei ar trebui să fie supuși unui tribunal pentru crime de război”, a adăugat acesta.

h2: În Ucraina a ajuns ajutorul militar de 800 de milioane de dolari

02:18Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat luni că „suspendă, cu efect imediat”, accesul Rusiei şi Belarus la finanţările sale şi la expertiza sa, în urma invadării Ucrainei, potrivit France 24.

01:48Ministerul Apărării din UK: Minele din Marea Neagră sunt „aproape sigur” de proveniență rusească

00:55Un Vladimir Putin zâmbitor alături de Hugo Chavez și, într-un colț, „Z-ul” de sprijin pentru armata rusă: colectivități de stânga au pictat o frescă într-un cartier din Caracas, un bastion chavist, în sprijinul invaziei ruse din Ucraina, scrie AFP.

00:27Pentagon: Transporturile din pachetul de securitate de 800 de milioane de dolari au sosit în Ucraina.

00:10Moscova spune că va prezenta la ONU documente despre „adevărata natură” a evenimentelor de la Bucha.

23:57Președintele Germaniei: „M-am înșelat în privința nebuniei imperiale a lui Putin” / ”Nord Stream - o greșeală”.

22:34Locuitorii din Kiev care au fugit de invazia rusă au fost rugați luni de primarul capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, să nu se mai întoarcă acolo pentru „cel puțin o săptămână”, întrucât încă ar putea avea loc bombardamente ale rușilor, potrivit AFP.