Mai multe explozii s-au semnalat marți seară în orășelul Radehiv, la 70 de kilometri de Liov, marele oraș din vestul Ucrainei, a anunțat un oficial local, care a cerut populației să se adăpostească, potrivit AFP.

Refugiati in gara din LiovFoto: Ruslan Lytvyn, Dreamstime.com

"Explozii în regiunea Radehiv. Toată lumea este în siguranță", a scris Maksim Kozitski, șeful administrației militare regionale, pe Telegram.

„În acest moment, nu avem informații despre posibilele victime”, a adăugat el.

Un jurnalist AFP din Liov a declarat că a auzit acolo sirene antiaeriene.

Situate departe de front, Liov și vestul Ucrainei au fost rareori vizate de bombardamente de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, pe 24 februarie.

Pe 26 martie, Liovul a suferit o serie de lovituri rusești, dintre care două au lovit un depozit de combustibil și au rănit cinci persoane, potrivit autorităților locale.

Acest oraș fusese ținta unei prime lovituri pe 18 martie, care a lovit o fabrică de reparații de avioane din apropierea aeroportului, fără a provoca victime, potrivit primarului.

Și pe 13 martie, rachetele de croazieră rusești au vizat o bază militară importantă la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Liov, ucigând cel puțin 35 de persoane și rănind 134.

Aproape de granița cu Polonia, Liov a devenit un oraș de refugiu pentru persoanele strămutate și, la începutul războiului, a găzduit mai multe ambasade occidentale transferate de la Kiev. Acolo se opresc și mulți ucraineni care au fugit din zonele de luptă în drum spre Polonia sau alte țări UE.

___