Un sondaj realizat de Fundația pentru Opinie Publică din Rusia și publicat marți de agenția de stat Interfax arată că 8% dintre ruși vor să emigreze definitiv în străinătate.

Oameni în Piața Roșie din MoscovaFoto: Anatoly Vartanov / Alamy / Profimedia Images

Sondajul arată că tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani sunt categoria cea mai dornică să părăsească țara, procentul ajungând la 21% în cazul acestora.

Datele sondajului arată de asemenea că dorința de a emigra scade odată cu creșterea vârstei: în rândul respondenților cu vârste cuprinse între 31-45 de ani este de 8%, în rândul rușilor de 46-60 de ani procentul este de 5%, iar printre cei cu vârsta de peste 60 de ani scade la doar 2%.

Sondajul a fost realizat în perioada 25-27 martie în rândul a 1.500 de respondenți cu vârsta de peste 18 ani din 104 localități și 53 de regiuni ruse.

Sondajul vine în contextul sancțiunilor economice fără precedent impuse de Occident și a exodului de companii străine care au dus la probleme cu aprovizionarea unor alimente de bază.

De asemenea, numeroși ruși tineri au relatat că războiul din Ucraina a dus la certuri majore sau chiar destrămarea familiilor lor după ce părinții lor au fost spălați pe creier de propaganda Kremlinului.

Urmărește ultimele evoluții din a 41-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.