Un artist rus a găsit o formă inedită de protest pentru a atrage atenția asupra masacrului din Bucha, orașul de lângă Kiev unde au fost descoperite, pe străzi, în case sau în gropi comune, cadavrele a sute de civili împușcați de forțele ruse.

Foto:

Un protestatar anti-război a fost fotografiat întins pe stradă, la Moscova, cu mâinile legate la spate, în aceeași poziție în care au fost descoperite corpurile civililor uciși pe stradă, la Bucha, scrie The Guardian.

Este vorba despre un artist rus care a protestat în acest fel inedit la Moscova, în locuri celebre și intens circulate.

Ţările occidentale au cerut luni investigaţii privind crimele de război atribuite armatei ruse în regiunea Kiev, acuzaţii negate categoric de Moscova, care susține că totul este o înscenare.

Zeci de cadavre ale unor civili au fost descoperite la sfârşitul săptămânii în oraşul Bucha, pe străzi sau în gropi comune, după retragerea forţelor ruse.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că, până în prezent, sunt date despre peste 300 de civili torturați, împușcați în ochi sau în cap, la Bucha, orășel de lângă Kiev, de unde forțele ruse s-au retras.