Președintele Volodimir Zelenski a declarat marți că Ucraina nu are altă opțiune decât să negocieze cu Rusia pentru a pune capăt războiului, însă probabil că el și președintele rus Vladimir Putin nu vor discuta personal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zelenski a vorbit într-un interviu cu jurnaliştii ucraineni difuzat de televiziunea naţională, după ce a acuzat trupele ruse că au comis crime de război în orașul Bucha de lângă Kiev, acuzații negate însă de Rusia.

  • „Toți, inclusiv eu, vom percepe chiar și posibilitatea negocierilor ca pe o provocare. Este o provocare umană, în primul rând. Dar cred că nu avem altă opțiune”, a spus președintele ucrainean, citat de Reuters.

El a spus că evenimentele de la Bucha sunt de neiertat, dar Ucraina și Rusia trebuie să continue negocierile, în timp ce Moscova ar trebui să recunoască ce ar fi făcut trupele sale.

Agenția de știri rusă Interfax a citat un ministru adjunct de externe rus care a spus că discuțiile dintre Rusia și Ucraina vor continua în sistem videoconferință.

Întrebat dacă el și Putin vor avea discuții directe, Zelenski a spus că este posibil să nu se întâmple acest lucru, dar nu a oferit detalii.