Kievul a fost atacat din nou sâmbătă de la primele ore ale dimineții, mai multe explozii puternice fiind înregistrate în vestul și sudul orașului. Lupte puternice au avut loc și în zona de N-V a Kievului, în zona unei baze militare. Guvernul SUA este pregătit să-l ajute pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să părăsească Kievul pentru a evita să fie capturat sau ucis de forțele ruse, potrivit oficialilor americani și ucraineni. Dar până acum, președintele a refuzat să plece.

Lupte in Kiev - a doua noapteFoto: Colaj foto

Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, LIVETEXT:

06:04 Canada a anunţat "a treia serie de sancţiuni concertate" care îi vizează în mod specific pe preşedintele rus Vladimir Putin şi pe ministrul său de externe, Serghei Lavrov, dar şi regimul belarus "care a facilitat această invazie", a indicat vineri premierul Justin Trudeau

05:58Internetul ucrainean se confruntă cu perturbări serioase în zona Harkov, alte noi întreruperi fiind raportate în întreaga țară. La Kiev asemenea perturbări majore ale Internetului fiind semnalate de GigaTrans, proncipalul furnizor de internet al Ucraine sâmbătă dimineața.

05:39Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut vineri întoarcerea "soldaţilor în cazărmile lor", în timp ce războiul dintre Rusia şi Ucraina face ravagii, afirmând că este necesar "să se acorde o nouă şansă păcii" după vetoul Rusiei în Consiliul de Securitate

05:19Franța va desfășura 500 de militari în România, anunță Statul Major

05:06Sectorul financiar, pilon al strategiei occidentale de izolare a Moscovei /Dar se pot eluda sancțiunile?

04:49 Consiliul Europei împotriva Rusiei: Turcia s-a abţinut- „Nu dorim să tăiem dialogul”

04:45 Forțele ucrainene au declarat sâmbătă că au respins un „atac” nocturn al soldaților ruși împotriva uneia dintre pozițiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului.

„Atacul este respins”, a spus armata ucraineană, într-un mesaj pe contul său de Facebook, fără a oferi mai multe detalii despre locația exactă a acestei confruntări.

04:35Ungaria propune să găzduiască tratative Rusia-Ucraina

04:26 Un alt transportator rus Il-76 ar fi fost doborât. Apărarea aeriană a Ucrainei de lângă Bila Tserkva, la aproximativ 80 de kilometri sud de Kiev, a distrus cea de-a doua aeronavă care avea capacitatea de a transfera peste 100 de parașutiști pentru a ateriza lângă Kiev, potrivit Agenției de Stat pentru Comunicații Speciale a Ucrainei. (The Kyiv Independent)

04:25S&P reduce ratingul pe termen lung ale Ucrainei la „B-” și anunță ale posibile reduceri viitoare

04:00Washington Post:SUA s-au pregătit să-l evacueze pe Zelenski

03:28 Echipele CNN din capitala Ucrainei Kiev raportează explozii puternice în vestul și sudul orașului sâmbătă dimineața devreme. Cerul, încă întunecat, s-a luminat cu o serie de fulgere la orizont.

02:54 Armata ucraineană susține că ar fi doborât un avion IL care transporta parașutiști, un Suhoi Su-25 și un elicopter - Informații neconfirmate

02:28Administrația Biden anunță noi sancțiuni împotriva mai multor oficiali ruși

01:47Casa Albă a cerut Congresului 6,4 miliarde de dolari pentru Ucraina

01:32 Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei susține ci un avion rus IL-76 cu parașutiști la bord a fost doborât lângă Vasilkiv în regiunea Kiev. IL-76 poate transporta între 100-150 de parușutiști, ceea ce ar însemna că Rusia a suferit pierderi grele. „Forțele noastre au doborât Il-76 cu parașutiști inamici în zona Vasilkova. Aceasta este răzbunare pentru Lugansk 2014. Moarte dușmanilor!”, a scris acesta pe Facebook. Informația nu se verifică din mai multe surse.

01:21 Consiliul de Securitate al ONU: Rusia respinge rezoluția care condamnă agresiunea sa asupra Ucrainei / Fără surprize

01:18 Rusia susține că armata sa a intrat în orașul Melitopol din sud-estul Ucrainei

01:03 Rusia spune că relațiile cu Occidentul sunt aproape de „punctul fără întoarcere”.

„Adevărul e că suntem aproape de locul în care începe punctul fără de întoarcere”, a declarat vineri seara Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe.

00:47 Ucraina a cerut FMI asistență financiară de urgență.

00:41Zelenski anunță un asalt al rușilor asupra Kievului și asupra întregilor poziții din țară cursul nopții. „În această noapte trebuie să rezistăm”, a anunțat Zelenski vineri noapte.

00:32În Kiev se aud rafale de focuri de armă

00:29 VIDEO Manifestații masive de susținere a Ucrainei în Georgia, țara atacată de Rusia în 2008

00:10 Volkswagen: Două fabrici germane au fost închise din cauza ltăierii aprovizionării din Ucraina

23:57 Ucraina și Rusia poartă discuții privind data și locul unor posibile negocieri

23:48Bulgaria își închide spațiul aerian pentru avioanele rusești

23:44 Volodimir Zelenski a cerut Israelului să medieze discuțiile cu Rusia / Ucraina vrea ca negocierile să aibă loc la Ierusalim

23:43Forța de Răspuns a NATO activată pentru prima dată

23:21VIDEO Imagini apocaliptice în Luhansk după luptele dintre separatiști și forțele ucrainene

23:19 Marea Britanie interzice intrarea în spațiul său aerian a avioanelor private rusești

22:57Explozii puternice au fost auzite vineri noaptea la nord de Kiev, din direcția Aeroportului Internațional Sikorsky, unii corespondenți străini relatând că acestea au fost cele mai puternice explozii pe care le-au auzit de la începutul bombardamentelor rusești

22:52Washingtonul îi va sancționa pe președintele rusVladimir Putin și pe ministrul său de externe Serghei Lavrov, a anunțat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, fără a oferi detalii (CNN)

22:37Harta atacurilor Rusiei și zonele unde forțele ucrainene opun rezistență și au blocat avansul invadatorilor:

22:19 Italia nu se opune excluderii Rusiei din Swift, Germania găsește noi justificări: Studenții ruși nu vor putea trimite bani bunicilor

22:17 Sancțiuni împotriva Rusiei: Londra anunță înghețarea activelor lui Putin și Lavrov

22:00VIDEO Explozii în apropiere de o termocentrală din Kiev

21:36Gradul de ocupare în centrele de cazare ale IGSU este de 51,9%, iar în cele două zile de război în Ucraina au fost înregistrate 40 de cereri de azil în România.

21:28FOTO Rusia se pregătește pentru un nou asalt aeropurtat în nordul Ucrainei / 150 de elicoptere așteaptă în Belarus

21:07 Klitschko, primarul Kievului: Situația pentru oraș este amenințătoare, noaptea următoare va fi foarte grea, la principalele intrări în capitală și în apropierea dotărilor strategice din interiorul acesteia vor fi instalate baricade.

20:58Rusia „limitează” accesul la Facebook, acuzând platforma de socializare că cenzurează mass-media rusă

20:41 Rușii ar putea ținti conductele de gaz ce tranzitează Ucraina, avertizează Kievul

20:37Compania rusă S7 suspendă toate zborurile către Europa / Aeroflot suspendă zborurile spre Londra și Dublin

HARTA Luptelor din KIEV - 25 februarie:

Harta luptelor din Kiev:

- Cercuri roșii - zone bombardate

- Pătrate roșii - zone unde se duc lupte în prezent

- Suprafețe roșu deschis - explozii raportate

- Suprafețe roșu închis - focuri de armă

20:26 Președintele Vladimir Putin și ministrul său de Externe Serghei Lavrov se află pe lista persoanelor sancționate de Uniunea Europeană ca răspuns la invazia Ucrainei, a anunțat vineri șeful diplomației UE, Josep Borrell. Singurii lideri din lume sancționați de UE sunt președintele sirian Bashar al-Assad și președintele Belarus Alexander Lukașenko.

20:20Jens Stoltenberg: NATO va continua să ofere sprijin Ucrainei / Obiectivele Kremlinului nu se limitează la Ucraina / Vom oferi sprijin Republicii Moldova -->> Declarațiile complete ale lui Jens Stoltenberg, șeful NATO.

Străzile din Kiev, „capcane” pentru invadatorii ruși

20:00Străzile din Kiev au devenit adevărate „capcane”, cu trupe ucrainene, civili înarmați, blindate și tancuri ascunse și pe poziție pentru a angaja în luptă forțele rusești care sunt așteptate să intre în forță în oraș în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit multiplelor relatări de la fața locului a jurnaliștilor și voluntarilor.

Vineri, după bombardamentele de dimineața devreme și luptele aeriene de deasupra orașului, o parte dintre forțele rusești au încercat să intre în Kiev, în special în zona de nord a orașului. Au avut loc schimburi de focuri, au fost auzite explozii. O parte din rușii care au încercat să pătrundă în Kiev ar fi folosit uniforme ucrainene și vehicule ale armatei ucrainene, însă ar fi fost uciși și blocați înainte de a avansa prea mult.

Sursă foto: Andy Stenning / MirrorPix / Profimedia Images

19:41 Zelenski, mesaj din stradă pentru propaganda Moscovei care a spus că a fugit din țară: "Noi suntem aici. Apărăm Ucraina"

19:21Rusia amenință Suedia și Finlanda cu „repercusiuni militare grave” dacă încearcă să adere la NATO

19:08Explozie uriașă în Harkiv, oraș aflat la câțiva kilometri de granița cu Rusia în est.

În Harkiv se duc lupte încă de joi, de după începutului invaziei rusești. Deocamdată nu e clar ce a provocat explozia, însă orașul a fost constant sub tirul artileriei și rachetelor rusești, în timp ce trupele de infanterie și blindate au pătruns în oraș.

18:53Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, cere ca Rusia să fie exclusă din sistemul SWIFT

18:45Ministerul de Interne anunță grup de lucru pentru refugiații din Ucraina și o adresă de e-mail pentru cei care vor să îi ajute pe ucraineni

18:44Rusia a fost exclusă și de la concursul muzical Eurovision

18:25Kiev, prima zi ca oraș pe linia frontului: Soldații ruși lasă în urma lor cadavre și sânge

18:20 Grosul armatei rusești ar fi încă departe de Kiev, la circa 50 de kilometri, potrivit serviciilor de informație britanice. Atacurile de vineri au fost sporadice, o parte vizând „sabotori” așa cum i-a numit președintele ucrainean Zelenski.

17:59Rusia a fost suspendată din Consiliul Europei

17:41Ucraina: Armata este vizată de hackeri din Belarus

17:37VIDEO. Rusia a mobilizat mii de soldați ceceni pentru a fi trimiși în Ucraina

17:34 Germania îşi explică decizia de a nu susţine excluderea Rusiei din SWIFT: „Ar avea efecte masive şi pentru firmele germane”

17:15 Putin cere armatei Ucrainei să dea jos puterea de la Kiev: „Sunt o clică de drogați”

„Luați puterea în mâinile voastre. Mi se pare că va fi mult mai ușor de negociat între mine și voi”, a transmis Putin militarilor ucraineni.

16:32VIDEO Momentele dramatice de pe străzile Kievului: Militari ruși uciși de forțele de apărare Ucrainene în timp ce un blindat rusesc trece prin zonă și urcă pe o mașină civilă - Atenție! Imagini explicite

16:30Jens Stoltenberg a cerut Rusiei, la începutul unui summit extraordinar al NATO, care a început la această oră, să înceteze imediat acțiunea militară în Ucraina: Condamnăm agresiunea Rusiei în cei mai puternici termeni. (...)

Rusia să înceteze imediat acțiunea militară (...) Suntem alături de poporul curajos al Ucrainei"

Bătălia pentru Kiev: „Capitala a intrat într-o fază defensivă” / Ucraina anunță că a produs mari pierderi forțelor rusești

16:13 Kremlinul spune că rușii nu au dreptul să protesteze fără permisiune / Bilanțul arestărilor după manifestațiile de joi din Rusia

15:55 Ministerul britanic al apărării spune, într-o evaluare postată pe Twitter, că forțele rusești au făcut progrese limitate până la această oră, iar Ucraina își menține controlul asupra orașelor-cheie.

15:47Xi Jinping vrea ca Vladimir Putin să negocieze cu Ucraina (presa de stat chineză)

15:37 Capitala Ucrainei "a intrat într-o fază defensivă", a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, într-o conferință de presă.

"Focuri de armă și explozii se aud în unele cartiere, sabotorii au intrat deja în Kiev. Inamicul vrea să îngenuncheze capitala și să ne distrugă", a adăugat acesta.

Potrivit unui martor Reuters, în Kiev sunt văzute vehicule militare ucrainene care vin să apere orașul.

Armata rusă spune că a blocat Kievul din partea de vest și a capturat aeroportul strategic Hostomel din afara capitalei, aducând acolo trupe de parașutiști. (Interfax)

15:35Ucraina raportează că peste 1.000 de soldați ruși ar fi fost uciși în a doua zi a invaziei. Forțele armate ale Ucrainei susțin că este cel mai mare număr de victime în conflict suferit vreodată de Rusia într-o singură zi (sursă: Kyiv Independent)

15:32Mulți ucraineni din Kiev fac apel pe rețelele sociale să nu fie postate imagini și informații cu localizarea militarilor ucraineni și a blindatelor și tancurilor care așteaptă să angajeze forțele rusești în capitala Ucrainei.

15:30 Rusia este pregătită să trimită o delegație în capitala belarusă Minsk pentru a purta discuții cu Ucraina, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Reprezentantul lui Putin a spus pentru agențiile de presă rusești că țara sa este dispusă să trimită o delegație care să includă oficiali ai Ministerului de Externe și ai Ministerului Apărării.

Peskov a adăugat că demilitarizarea ar trebui să fie o parte esențială a acestui demers.

15:06Poroshenko, "gata de luptă" pe străzile Kievului, cu o pușcă de asalt, alături de civili: "Putin este nebun"

15:04 Emisarii europeni reuniți la Bruxelles pentru a stabili detaliile sancțiunilor împotriva Moscovei, aprobate joi de liderii UE, au decis să înghețe activele deținute în Europa de președintele rus Vladimir Putin și de ministrul de externe Serghei Lavrov, a declarat un oficial citat de Reuters.

Anterior, trei surse Financial Times spuseseră același lucru, cu precizarea că Putin și Lavrov nu vor fi supuși unei interdicții de călătorie în cadrul sancțiunilor, subliniind dorința UE de a menține deschis canalul diplomatic.

Miniștrii de externe europeni plănuiesc să aprobe pachetul de sancțiuni în această după-amiază, împreună cu o serie de măsuri împotriva băncilor și industriei rusești, au declarat sursele FT.

O navă sub pavilion al Republicii Moldova, atacată în Marea Neagră

14:40O navă comercială sub pavilion moldovenesc a fost lovită în Marea Neagră, în apropierea unui port ucrainean - FOTO

14:41 O înregistrare video cu o femeie din Ucraina care înfruntă un ocupant rus și îi oferă semințe ca să crească floarea soarelui depă ce o să fie ucis au devenit virale pe rețelele de socializare.

14:10Papa Francisc s-a dus la Ambasada Rusiei pentru a transmite cât de îngrijorat este de războiul din Ucraina, gestul Suveranului Pontif fiind unul fără precedent la Vatican

14:05Imagini cu populația civilă din Kiev care este înarmată să facă față soldaților ruși ce intră în capitala Ucrainei:

Sursă foto: Profimedia Images

13:50Președintele Zelenski a reproșat instituțiilor europene că sunt prea lente pentru a lua decizii importante

13:45Zelenski îi cere lui Putin să se așeze cu el la masa negocierilor. De asemenea, președintele ucrainean a s făcut un apel la cetățenii europeni să protesteze pentru a-și forța guvernele să acționeze mai decisiv.

Zelenski a avut și un mesaj pentru forțele sale armate: „Sunteți tot ce avem acum”.

Plus încă un mesaj pentru liderii europeni: "Știu că puteți vedea ce se întâmplă, cu toții. Dar nu vedem cum aveți de gând să reacționați. Cum o să vă apărați pe voi înșivă, dacă sunteți atât de lenți în a ne sprijini în Ucraina."

Liderul ucrainean a adăugat, totuși, că „Europa are suficientă forță pentru a opri această agresiune”.

El propune, potrivit Kyiv Independent, ”anularea vizelor pentru ruși, decuplarea lor de la SWIFT, o izolare totală a Rusiei, rechemarea ambasadorilor, embargo asupra petrolului, impunerea unei zone de interdicție aeriană, toate acestea trebuie să fie pe masă.

13:29 Turcia nu poate împiedica navele de război rusești să intre în Marea Neagră prin strâmtorile sale, așa cum a cerut Ucraina, din cauza unei clauze dintr-un pact internațional care permite navelor să se întoarcă la baza lor de origine, a declarat vineri ministrul turc de externe.

Ucraina a lansat un atac asupra unei baze militare din Rusia / Civilii din Kiev au fost înarmați

13:08VIDEO/FOTO Ucraina contraatacă: Lansează un atac cu rachete asupra unei baze militare aflată în Rusia

12:51Aproximativ 18.000 de arme cu muniție distribuite rezerviștilor numai în Kiev - ministrul Apărării din Ucraina

12:23Nu există creșteri de radiații pe teritoriul României - spune Guvernul, după informații privind un nivel crescut de radiații la Cernobîl, Ucraina

12:19 Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, susține că ”nimeni nu intenționează să ocupe Ucraina”, ci Rusia vrea ca poporul ucrainean să fie independent.

Principalele declarații ale șefului diplomației ruse:

  • Rusia nu vede cum ar putea fi recunoscut actualul guvern din Ucraina drept democratic
  • Președintele Zelenski minte când spune că vrea să discute statutul de neutralitate al Ucrainei
  • Rusia va asigura demilitarizarea Ucrainei
  • Rusia vrea să elibereze poporul ucrainean de opresiune pentru a-și putea alege singur viitorul

12:17 Ucraina dorește pace și este pregătită pentru discuții cu Rusia, inclusiv cu privire la statutul de neutralitate în ceea ce privește NATO, a declarat vineri consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak pentru Reuters.

„Dacă discuțiile sunt posibile, acestea ar trebui să aibă loc. Dacă la Moscova se spune că vor să aibă loc discuții, inclusiv cu privire la statutul de neutralitate, nu ne este teamă de acest lucru. Putem discuta și despre asta ", a declarat el printr-un mesaj text.

Războiul din Ucraina: Noi alarme antiaeriene au sunat în capitala Ucrainei / Focuri de armă pe străzi

12:00 În Kiev a fost declanșată încă o alarmă aeriană, a treia din ziua de vineri. Cetățenilor li se cere să intre în adăposturile anti-aeriene.

11:53 Ministerul ucrainean de interne a postat instrucțiuni pentru confecționarea unui coctail Molotov:

11:34 Cum s-a desfășurat interogatoriul luat de ucraineni prizonierilor ruși (traducere din limba rusă)​: „Ce, nu vă mai ajunge teritoriul?”

11:24 VIDEO Imagini dramatice pe străzile din Kiev: Un blindat rusesc trece peste o mașină condusă de un civil. Bărbatul rămâne blocat între fiarele controsionate

11:00Donald Tusk: Rușine guvernelor UE care au blocat sancțiunile dure împotriva Rusiei / Care sunt țările

Încercările armatei ruse de a intra în Kiev au început de dimineață

10:56Noi imagini cu blindate rusești pe străzile din capitala Ucrainei:

10:47 Agenția Nucleară Ucraineană spune că a înregistrat niveluri crescute de radioactivitate în Cernobîl, zonă cucerită ieri de armata invadatoare. Ministerul rus al apărării, respinge afirmațiile, spunând că nivelul de radioactivitate este normal.

10:31 Militarii ruși care au confiscat două vehicule ale ucrainene, s-au schimbat în uniforma armatei ucrainene și se deplasau cu mare viteză spre centrul Kievului dinspre Obolon, au fost neutralizați, a scris pe Facebook Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Anna Maliar.

10:22 Forțele rusești au intrat în cartierul Obolon din Kiev. În prezent, armata ucraineană luptă cu aceste forțe. Ministerul ucrainean al Apărării le cere locuitorilor să nu iasă din casă și să pregătească cocteiluri Molotov. Districtul se află la aproximativ 10 kilometri de centrul Kievului. (The Kyiv Independent)

10:14Într-un cartier din Kiev (Minsk Masiff) se aud schimburi de focuri de armă și mitralieră.

10:06VIDEO Cum a fost bombardată și atacată Insula șerpilor.

10:04"Putem muri și am vrut doar să fim împreună". Doi tineri din Ucraina s-au căsătorit în ziua în care Rusia le-a atacat țara

09:30Iohannis susține sancțiuni individuale și economice suplimentare și pentru Belarus.

Rusia ar fi pierdut peste 450 de oameni în prima zi și nu și-ar fi îndeplinit niciun obiectiv strategic

09:20 Rusia intenționează să cucerească întreaga Ucraină, dar armata ei nu a reușit să se achite de sarcini în prima zi a invaziei sale, a declarat vineri secretarul britanic al apărării, Ben Wallace.

Acesta a spus că rușii au pierdut peste 450 de oameni și nu și-a îndeplinit niciunul dintre obiectivele majore.

„Contrar mărețelor afirmații rusești și viziunii președintelui Putin că, într-un fel, ucrainenii vor fi eliberați și se repezi să se ralieze la cauza sa, el s-a înșelat complet, iar armata rusă nu a reușit să își îndeplinească, din prima zi, obiectivul principal", a spus Wallace.

09:04Ucraina se așteaptă la un atac cu tancuri rusești asupra capitalei sale în cursul zilei de vineri, care ar putea deveni cea mai grea zi de război, a declarat un consilier al ministrului ucrainean de interne, Anton Herashchenko, adăugând că apărătorii Kievului sunt pregătiți cu rachete antitanc furnizate de aliații străini.

08:48Armata ucraineană a publicat pe pagina sa de Facebook, în cursul nopții de joi spre vineri, imagini cu soldați ruși sau separatiști capturați. ”Fețele dușmanilor noștri! Să nu-i uitați pe acești criminali de război!”, se spune într-unul dintre mesajele ce însoțesc fotografiile.

08:40Cum a fost în ultimii șapte ani viața în teritoriile ocupate de separatiștii pro-ruși din Donețk și Luhansk

08:21 Noi declarații ale lui Zelenski, ce acuză marile țări ale lumii că privesc de la distanță în timp ce Ucraina se apără singură:

”Rusia va trebui să discute cu noi mai devreme sau mai târziu despre cum să pună capăt ostilităților și să oprească această invazie. Cu cât mai repede va începe această conversație, cu atât mai mici vor fi pierderile Rusiei.

În această dimineață ne apărăm singuri statul. Ca și ieri, cele mai puternice forțe ale lumii ne privesc de la distanță. A fost Rusia convinsă de sancțiunile de ieri? Auzim în cerul nostru și vedem pe pământul nostru că nu a fost suficient.”

Explozii și bombardamente în Kiev

08:03 Armata ucraineană a aruncat în aer un pod în apropiere de Kiev pentrua opri marșul unei coloane de tancuri rusești care venea dinspre Ivankiv. Biroul președintelui a confirmat că o coloană de tancuri rusești pătrunsese în apropiere de Ivankiv și se îndrepta spre Kiev dinspre Vișgorod. "Podul a fost aruncat în aer, i-am oprit", a transmis și Statul Major General.

07:45 Sirenele au început să sune iar în Kiev, după răsăritul soarelui. „Au fost detectate amenințări aeriene, adăpostiți-vă acum”, a transmis consiliul orășenesc.

Pe rețelele sociale circulă imagini cu bombardamentele de azi-noapte:

07:35 Zelenski a spus că Rusia a reluat vineri la ora 4 dimineața atacurile cu rachete, dar că trupele trimise de Putin s-au oprit din înaintare în majoritatea direcțiilor. Într-un discurs televizat, președintele ucrainean a declarat că loviturile rusești au vizat atât ținte militare, cât și civile.

--------------

Rusia și-a lansat joi invazia pe uscat, în aer și pe mare, în urma unei declarații de război a președintelui Vladimir Putin. Se estimează că aproximativ 100.000 de persoane au fugit în timp ce exploziile și focurile de armă au zguduit marile orașe. Zeci de persoane au fost declarate ucise.

Oficiali americani și ucraineni spun că Rusia urmărește să captureze Kievul și să răstoarne guvernul.

Trupele rusești au cucerit fosta centrală nucleară de la Cernobîl, la nord de Kiev, în timp ce înaintau pe cea mai scurtă rută spre Kiev, dinspre Belarus, la nord.