Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a ieșit pe străzile din Kiev, alături de civili înarmați, spunând că este gata să apere capitala Ucrainei, cu cele câteva arme pe care le au. Vorbind la CNN, el a apărut ținând în mână o pușcă de asalt.

Petro Poroshenko, pe străzile Kievului alaturi de civili inarmatiFoto: Captura

Fostul președinte ucrainean a avut o intervenție la CNN de pe străzile Kievului, la doar câțiva kilometri de locul în care spune că au loc lupte.

  • "Putin este nebun, a venit să ne ucidă", a afirmat Poroșenko.

Apărând în mijlocul câtorva luptători, fostul președinte al Ucrainei a arătat armele pe care le au el și grupul său - un Kalashnikov scurt și două mitraliere -, spunând că nu au tancuri sau alte dotări.

Kievul a fost atacat încă de la primele ore ale dimineții, inclusiv cu rachete care au căzut în zone civile, iar acțiunile militare ale invadatorilor ruși confirmă temerile autorităților ucrainene, că se va încerca o cucerire a capitalei în cursul zilei de vineri.

Zelenski a spus că este ținta principală a rușilor, dar nu va pleca. Acesta a acuzat țările occidentale că stau și ”privesc de la distanță”, în timp ce Ucraina trebuie să se apere singură.

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina: