Casa Albă a cerut vineri Congresului să aprobe un ajutor de 6,4 miliarde de dolari pentru Ucraina, anunță Reuters și Bloomberg.

Volodimir Zelenski si Joe BidenFoto: RS/MPI / Capital pictures / Profimedia

Din această sumă 2,9 miliarde de dolari ar urma să meargă pentru securitate și asistență umanitară iar 3,5 miliarde pentru Departamentul apărării, potrivit anunțului făcut de administrația președintelui Joe Biden.

„Administrația a identificat în conversațiile recente cu legiuitorii nevoia unei asistențe umanitare, de securitate și economice suplimentare pentru Ucraina și partenerii central-europeni din cauza invaziei neprovocate și nejustificate a Rusiei”, a declarat un oficial din cadrul biroului pentru buget de la Casa Albă.

Administrația de la Casa Albă a cerut ca fondurile de 2,9 miliarde de dolari ce ar urma să fie gestionate de Departamentul de stat să fie alocate în regim de urgență, în timp ce cele pentru Pentagon să fie analizate ulterior.

Casa Albă a făcut solicitarea în contextul în care Ucraina a cerut asistență financiară de urgență de la FMI vineri noaptea.

Urmărește LIVETEXT pe HOTNEWS.RO ultimele evoluții ale războiului din Ucraina: