Ministerul Apărării din Ucraina a publicat pe Twitter două fotografii cu o navă comercială care ar fi fost lovită de marina rusă în apropiere de Odesa. În postare se vorbește de o navă românească, însă la o căutare în bazele de date internaționale nava apare ca fiind sub pavilion moldovenesc.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 15:26 "Tocmai am auzit acum 10 minute că tot echipajul a fost salvat, dar doi au fost grav răniți și sunt în drum spre spital", a declarat pentru Reuters Vadim Pavalachi, director adjunct la agenția navală din R. Moldova.

UPDATE 15:21 Nava a fost lovită vineri de un obuz în apele neutre din Marea Neagră iar echipajul era format din zece cetățeni ruși, scrie Agora.md.

Echipamentele și bărcile de salvare de pe nava de tip tanker pentru produse chimice au fost distruse. Echipajul a părăsit nava doar cu veste de salvare, iar la acest moment se desfășoară acțiuni de salvare de către navele din preajmă, spune Agenția Navală a Republicii Moldova.

Primele informații veniseră de la Ministerul Apărării din Ucraina:

  • „Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează: Nava Millennium Spirit (steagul României) a fost lovită de o navă rusească la 12 mile de portul Pivdenny. Se clarifică împrejurările, nu există nicio legătură cu nava”.

Ministerul Apărării din România a reacționat și a transmis că nava este sub pavilion moldovenesc:

  • „Referitor la informațiile despre o navă lovită recent în Marea Neagră, din informațiile primite până la această oră, nava este sub pavilion R. Moldova”.

La căutarea în bazele de datele internaționale, nava apare cu numele MILLENNIAL SPIRIT și sub pavilion al Republicii Moldova. Nava este de tip cisternă maritimă.

---

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina: