Președintele Klaus Iohannis susține pregătirea, în continuare, a unor sancțiuni individuale și economice suplimentare care să vizeze și Belarus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat pe Facebook vineri, Iohannis amintește că la reuniunea extraordinară a Consiliului European de joi seară a fost agreat un pachet de măsuri restrictive suplimentare, care va impune costuri masive și severe Rusiei pentru acțiunile sale împotriva Ucrainei.

  • "Susțin, totodată, pregătirea, în continuare, a unor sancțiuni individuale și economice suplimentare, care să vizeze și Belarus.
  • Am pledat, la Bruxelles, pentru atenuarea impactului negativ al acțiunilor Rusiei asupra Republicii Moldova și Georgiei, state partenere care resimt deja presiunea din partea Moscovei, accentuând importanța oferirii sprijinului financiar necesar pentru consolidarea rezilienței partenerilor.
  • Ne confruntăm cu cea mai mare provocare din istoria recentă a Europei și este absolut necesară și pe mai departe coordonarea strânsă a reacțiilor și a abordărilor cu aliații euroatlantici, în special SUA și NATO", a scris Iohannis.

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina: