Nu era ziua nunții pe care și-au imaginat-o, dar, în timp ce Rusia le-a atacat țara, joi, Yaryna Arieva și partenerul ei Sviatoslav Fursin s-au grăbit să se căsătorească: "Putem muri și am vrut doar să fim împreună".

Doi tineri din Ucraina s-au casatorit in timp ce Rusia le-a atacat taraFoto: Captura

Cei doi tineri - care s-au cunoscut în octombrie 2019 la un protest în centrul Kievului - plănuiau să se căsătorească în 6 mai și să sărbătorească la un restaurant cu o „terasă foarte, foarte drăguță” cu vedere la râul Nipru, potrivit CNN. „Doar noi și râul și lumini frumoase”, a spus tânărul de 21 de ani.

Dar toate acestea s-au schimbat când președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineață o operațiune militară în Ucraina, iar atacul a început înainte de zori.

Cuplul s-a căsătorit la mănăstirea Sf. Mihail din Kiev, în timp ce în oraș se auzeau sirenele de alarmă pentru raidurile aeriene. „A fost foarte înfricoșător”, a spus Arieva pentru CNN.

Tinerii spun că au decis să se căsătorească joi pentru că nu știu ce le rezervă viitorul. „Putem muri și am vrut doar să fim împreună”, afirmă Arieva.

După nunta lor, Arieva și Fursin, de 24 de ani, inginer software, urmau să meargă la Centrul de Apărare Teritorială local pentru a ajuta la apărarea țării.

"Trebuie să protejăm oamenii pe care îi iubim și pământul pe care trăim (...) Poate că vom merge să luptăm, poate că vom ajuta cu altceva. Ei vor decide", a adăugat tânăra.