Oficiali ucraineni pentru securitate cibernetică au afirmat că o campanie de piratare vizează adresele de e-mail private ale personalului militar ucrainean ''şi ale persoanelor apropiate'', conform CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un anunţ postat pe Facebook, Echipa de Răspuns la Urgenţe Cibernetice spune că hackerii folosesc e-mailuri care fură parole pentru a sparge conturi de e-mail ale soldaţilor ucraineni şi utilizează adrese pentru a trimite mesaje false.

Printre autorii acţiunilor de piratare s-ar afla un grup din Minsk cu numele de cod ''UNC1151'' şi ai cărei membri ar fi ofiţeri ai armatei belaruse.

Victor Zhora, un înalt oficial de securitate cibernetică la Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina, a declarat pentru CNN că autoritățile nu știu la acest moment cât de mult succes au avut hackerii.

Belarus a jucat un rol cheie în invazia rusă a Ucrainei. Forțele ruse au trecut granița cu sprijin din Belarus, potrivit oficialilor ucraineni. Administrația Biden a sancționat nouă firme de apărare din Belarus pentru sprijinul acordat invaziei.

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina: