Aproximativ 18.000 de arme cu muniție au fost distribuite rezerviștilor numai în regiunea Kiev, începând de joi, când Rusia a atacat Ucraina, potrivit autorităților ucrainene, citate de CNN.

Soldat ucraineanFoto: Armata ucraineana

Într-o declarație comună susținută vineri, ministrul Apărării Oleksiy Reznikov și Valeri Zaluzhniy, șeful Statului major al Forțelor Armate, au spus că Armata ucraineană va primi mai multe arme.

  • „În curând vom primi sprijin suplimentar cu arme moderne și alte resurse de la partenerii noștri”, au afirmat cei doi oficiali.

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.

Kievul a fost atacat încă de la primele ore ale dimineții de vineri, inclusiv cu rachete care au căzut în zone civile, iar acțiunile militare ale invadatorilor ruși confirmă temerile autorităților ucrainene, că se va încerca o cucerire a capitalei în cursul zilei de vineri.

Zelenski a spus că este ținta principală a rușilor, dar nu va pleca. Acesta a acuzat țările occidentale că stau și ”privesc de la distanță”, în timp ce Ucraina trebuie să se apere singură.

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina: