Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut premierului israelian Naftali Bennett să medieze discuțiile de încetare a focului cu Rusia în timpul unei conversații telefonice pe care cei doi șefi de stat au avut-o vineri, relatează The Times of Israel.

Volodimir ZelenskiFoto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

Postul TV israelian Kan 11 a dezvăluit în premieră informația, ea fiind confirmată ulterior pentru publicația The New York Times de către ambasadorul ucrainean din Israel, Yevgen Korniychuk, și de către un alt oficial israelian.

„Credem că Israelul este singurul stat democratic din lume care are relații extraordinare atât cu Ucraina cât și cu Rusia”, a declarat ambasadorul Ucrainei, adăugând că Bennett nu a răspuns imediat solicitării.

Korniychuk a explicat că oficialii ucraineni s-ar simți mai confortabil să poarte aceste discuții la Ierusalim decât la Minsk.

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că ar putea trimite o echipă pentru negocieri cu Kievul în capitala Belarusului, țară care l-a ajutat să invadeze Ucraina.

Putin a făcut declarația pe care unii analiști au văzut-o ca o persiflare sau o tentativă de a umili Ucraina după ce Zelenski i-a cerut din nou vineri dimineața să se așeze cu el la masa negocierilor.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO: