Rușii care nu sunt de acord cu atacul asupra Ucrainei „nu au dreptul să organizeze acțiuni de protest” fără a cere acordul autorităților, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Protest împotriva agresiunii rusești în UcrainaFoto: Aleksander Kalka / Zuma Press / Profimedia Images

„Conform legii, fără a urma procedurile corespunzătoare, acești cetățeni nu au dreptul să organizeze acțiuni de protest pentru a-și exprima punctul de vedere”, a spus Dmitri Peskov, conform CNN.

Peste 1.800 de manifestanţi care au protestat împotriva invadării Ucrainei, arestaţi în Rusia - ONU

Peste 1.800 de manifestanţi împotriva războiului declanşat de Moscova împotriva Ucrainei au fost arestaţi în Rusia, a anunţat vineri Înaltul Comisariat ONU pentru drepturile omului, potrivit AFP.

  • "Arestarea persoanelor care îşi exercită drepturile la libertatea de exprimare sau la reuniuni paşnice constituie o privare arbitrară de libertate.
  • Lansăm un apel către autorităţi să asigure eliberarea imediată a tuturor celor reţinuţi în mod arbitrar pentru exercitarea acestor drepturi", a declarat purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisariat, Ravina Shamdasani.

Joi, în peste 50 de orașe din Rusia, în special la Moscova și Sankt-Petersburg, au avut loc manifestații împotriva războiului din Ucraina.

Autoritățile ruse au avertizat încă de joi că vor reprima toate manifestațiile „neautorizate” organizate în țară împotriva războiului din Ucraina.