În ziua 36 a invaziei ucrainenii se pregătesc pentru noi asalturi rusești în estul țării, în timp ce Moscova își consolidează trupele în această zonă după ce a suferit eșecuri în apropierea Kievului. Rusia pretinde că va reduce operațiunile din apropierea capitalei și a Cernihivului, dar Ucraina și Occidentul spun că e o manevră pentru a-și limita pierderile și a se pregăti pentru alte atacuri. Vladimir Putin a dat un ultimatum „țărilor neprietenoase”: de la 1 aprilie plătesc în ruble gazul rusesc, în caz contrar robinetul se închide.

Razboi UcrainaFoto: Marcin Novak / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Cele mai importante evenimente de joi privind invazia sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

02:29Pentagonul a declarat joi că nu știe dacă convoiul de vehicule militare al Rusiei care se îndrepta spre Kiev, și care se întindea cândva pe aproximativ 40 de km, „mai există în acest moment”. „A trecut atât de mult timp”, a spus purtătorul de cuvânt John Kirby. „Nu și-au îndeplinit niciodată cu adevărat misiunea”, potrivit BBC.

02:05Trupele ruse care au părăsit joi centrala de la Cernobîl, ocupată la începutul invaziei Ucrainei pe 24 februarie, au luat cu ele ostatici, au declarat joi seară la Kiev oficiali ucraineni, transmite AFP.

01:25Zelenski, după 36 de zile de război: Am îndurat de multe ori mai mult decât credea inamicul / Stăm în picioare. Şi vom continua să luptăm

00:40Autorităţile germane iau în calcul naționalizarea unităților Gazprom şi Rosneft - Handelsblatt, Reuters

00:20Scurtă recapitulare, joi noapte, a celor mai importante titluri de astăzi:

  • Biden este „sceptic” față de anunțurile Moscovei privind retragerea parțială a trupelor / Putin „părea se izoleze”
  • Ipoteza Turciei privind așa-zisa „otrăvire” a lui Roman Abramovici la negocierile Rusia - Ucraina / Oligarhul rus nu ar fi fost otrăvit
  • "În multe privinţe, Putin a pierdut deja" - șeful Forţelor armate britanice
  • Răspunsul Occidentului la ultimatumul lui Putin privind plata gazului rusesc în ruble: va fi plătit tot în euro
  • Rusia interzice conducerii UE, membrilor Parlamentului European și altor oficiali din statele membre să intre în țară
  • Trupele ruse se retrag de la Cernobîl
  • Olaf Scholz: Țările europene vor continua să plătească gazul rusesc în euro / În ce măsură este afectată România și cât de dependente sunt statele UE de gazul rusesc
  • „Țările neprietenoase” care cumpără gaz din Rusia trebuia să plăteasă în ruble, de vineri. Putin: „Plătiți în ruble sau oprim gazul”
  • Forțele de Rachete Strategice ale Rusiei au început manevre de amploare

00:13SUA sancționează companii de top din sectorul tehnologic rus pentru a preveni eludarea sancțiunilor

Compania Serniya Engineering este astfel una dintre țintele acestei noi salve de sancțiuni, acuzată că se află în centrul rețelei constituite pentru eludarea sancțiunilor impuse de țările occidentale.

23:52Rușii au tras asupra unui convoi umanitar în apropiere de Cernihiv - un mort și patru răniți

23:23Un coridor umanitar va fi deschis vineri la Mariupol, asigură Moscova

22:35Rusia este acum o „țară mai mică” ca urmare a invaziei sale asupra Ucrainei, spune secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Vorbind pentru Sky News, el adaugă: „Președintele Putin nu este forța care obișnuia să fie. Acum este un bărbat într-o cușcă pe care și-a construit-o singur. Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputația acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă”, a spus Wallace

21:54Biden le promite americanilor că nu va crește prețul combustibililor și dă vina pe Putin și „lăcomia companiilor petroliere” / Biden, in pierdere de popularitate

21:38Biden este „sceptic” față de anunțurile Moscovei privind retragerea parțială a trupelor / Putin „părea se izoleze”

El a mai considerat că Vladimir Putin „părea să se izoleze” și a spus că are „indicii că (președintele rus) i-a demis sau i-a plasat în arest la domiciliu pe unii dintre consilierii săi”, în timp ce a spus că nu are „dovezi irefutabile”, potrivit AFP.

21:22 Rusia interzice exportul de seminţe de floarea soarelui şi impune cote la exportul de ulei de floarea soarelui

21:10Cine va plăti pentru a reconstrui infrastructura Ucrainei?

Ucraina va dori cu siguranță ca despăgubirile să fie o parte esențială a oricărui acord încheiat pentru a pune capăt războiului, dar cât de mult va accepta Rusia să plătească va depinde de cine deține puterea atunci când acordul este încheiat, scrie BBC.

Teoretic, activele rusești în străinătate, înghețate de țările G7, ar putea fi folosite pentru a ajuta la plata facturii.

21:00Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi Occidentul că este în căutarea unor noi pretexte pentru a impune sancţiuni împotriva ţării sale.

Putin a susținut că toate sancţiunile occidentale împotriva Rusiei ar fi fost pregătite în avans şi ar fi fost implementate "în orice caz", sugerând că războiul în Ucraina a fost doar un pretext.

20:43Andrei Kozirev, fostul ministru de externe al Rusiei, a declarat la BBC că Putin „a calculat greșit totul”, de la reacția Occidentului, a NATO până la folosirea gazului ca armă strategică.

Răspunsul Occidentului la ultimatumul lui Putin privind plata gazului în ruble

20:19Ipoteza Turciei privind așa-zisa „otrăvire” a lui Roman Abramovici la negocierile Rusia - Ucraina / Oligarhul rus nu ar fi fost otrăvit

19:46"În multe privinţe, Putin a pierdut deja" - șeful Forţelor armate britanice

19:26Preşedintele SUA, Joe Biden, a decis să scoată o cantitate record de petrol din rezervele strategice, ca răspuns la creşterea preţurilor la energie în contextul războiului din Ucraina, a anunţat joi Casa Albă, potrivit Bloomberg.

19:22Răspunsul Occidentului la ultimatumul lui Putin privind plata gazului rusesc în ruble

19:13Ambasadoarea americană la ONU va vizita Moldova și România pentru a vedea eforturile de ajutorare a refugiaților ucraineni

18:55Rusia interzice conducerii UE, membrilor Parlamentului European și altor oficiali din statele membre să intre în țară

18:4024 de reprezentanți ai administrației locale ucrainene sunt ținuți în captivitate de către forțele ruse, conform Biroului președintelui Ucrainei. Pe listă figurează primari, membri ai consiliilor locale și alți reprezentanți ai instituțiilor statului, conform The Kyiv Independent.

18:35Forțele armate ale Ucrainei anunță că rușii retrag peste noapte 700 de echipamente militare de la Kiev, dar forțele Moscovei care rămân încă în jurul capitalei sunt „destul de numeroase”, scrie The Kyiv Independent.

18:27Ce spune un expert despre eficiența minelor puse pe o șosea din Ucraina, printre care șoferii sunt nevoiți să facă slalom

„Țările neprietenoase” care cumpără gaz din Rusia trebuie să plăteasă în ruble, de vineri. Altfel, se oprește gazul

18:25SUA au denunţat joi blocarea de către Rusia a prelungirii misiunii de observare a OSCE în Ucraina, misiune care din 2014 a monitorizat respectarea încetării focului în Donbas şi al cărei mandat, care trebuie aprobat anual, expiră joi.

"Este profund regretabil că Rusia a blocat consensul asupra prelungirii mandatului misiunii speciale de observatori în Ucraina, după opt ani de mandat. Este iresponsabil şi nejustificat", a declarat ambasadorul american la OSCE, Michael Carpenter.

18:05Trupele ruse se retrag de la Cernobîl - compania ucraineană Energoatom

17:34Olaf Scholz: Țările europene vor continua să plătească gazul rusesc în euro / În ce măsură este afectată România și cât de dependente sunt statele UE de gazul rusesc

16:40„Țările neprietenoase” care cumpără gaz din Rusia trebuia să plăteasă în ruble, de vineri. Putin: „Plătiți în ruble sau oprim gazul”

16:28Georgia denunţă ca „inacceptabilă” eventualitatea alipirii regiunii separatiste Osetia de Sud la Rusia

16:26Peste 8.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore, gradul de ocupare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări fiind de 75,6%, conform datelor transmise joi de Ministerul Afacerilor Interne.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus solicitare pentru azil în România, iar de la începerea războiului din Ucraina 4.328 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră.

16:21Forțele de Rachete Strategice ale Rusiei au început manevre de amploare

15:57Glib Lyashenko, un blogger pro-rus, a fost reținut la Liov sub suspiciunea de înaltă trădare, scrie The Kyiv Independent. Instanța l-a arestat Lyashenko, în vârstă de 33 de ani, care ar fi fost folosit de mass-media rusă de propagandă ca „expert politic” în detrimentul intereselor naționale ale Ucrainei și a stabilit o cauțiune la 136.000 de dolari.

15:48Turcia este pregătită să fie țară-garant pentru Ucraina, a declarat Tayyp Erdogan

15:30Scurtă recapitulare, joi după-amiază, a celor mai importante titluri de astăzi:

  • Un convoi de autobuze se îndreaptă spre Mariupol pentru a evacua civilii, după ce Rusia a acceptat să deschidă un coridor de siguranță
  • Crucea Roșie este pregătită să conducă vineri operațiunea din orașul asediat și ras de pe fața pământului
  • Rusia a distrus toată industria de apărare a Ucrainei, a spus un consilier al lui Zelenski
  • Moscova continuă să spună că vrea ruble în schimbul gazelor, iar Gazprom ar analiza variante de închidere a robinetelor
  • De cealaltă parte, UE spune ”nu” rublelor și face percheziții la sedii Gazprom din Germanie
  • Popularitatea lui Vladimir Putin a crescut la 83% în rândul rușilor, potrivit unui sondaj independent
  • Liderul de la Kremlin a ordonat chemarea în armată a 135.000 de bărbațu cu vârste între 18 și 27 de ani
  • Stoltenberg: Trupele rusești se repoziționează, ne așteptăm la acțiuni ofensive suplimentare
  • De altfel, armata ucraineană a raportat bombardamente grele ale forțelor de invazie în estul țării
  • Soldați ruși ce ar fi fost iradiați la Cernobîl au fost duși pentru tratament în Belarus

15:26Țările Opec+ au anunțat joi că deschid robinetele de petrol doar puțin mai mult, ignorând apelurile de a reduce presiunea asupra prețurilor din cauza războiului din Ucraina.

Reprezentanții celor 13 membri ai Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (Opec) și ai celor 10 aliați ai acestora (Opec+) au convenit "să ajusteze în sus producția lunară totală cu 432.000 de barili pe zi pentru luna mai", a precizat alianța într-un comunicat după o reuniune fulger. (AFP)

14:54Popularitatea lui Putin a crescut în Rusia după declanșarea invaziei, liderul rus a ajuns la o cotă de încredere de 83%

14:48Cel puțin 20 de persoane au fost ucise, iar alte 33 au fost rănite în urma bombardamentului de marți asupra clădirii administrației regionale din Nikolaev, au anunțat joi serviciile ucrainene de urgență, citate de CNN. Potrivit guvernatorului Vitalii Kim, în urma atacului forețelor ruse jumătate din clădire s-a prăbușit.

Kremlinul se declară îngrijorat de lipsa de informații a Washingtonului

14:35Stoltenberg spune și el că Moscova a mințit în privința operațiunilor sale din Ucraina: „Potrivit informațiilor noastre, unitățile rusești nu se retrag, ci se repoziționează. Rusia încearcă să se regrupeze, să se reaprovizioneze și să își consolideze ofensiva în regiunea Donbas”.

„În același timp, Rusia menține presiunea asupra Kievului și a altor orașe. Așa că ne putem aștepta la acțiuni ofensive suplimentare, aducând și mai multă suferință”, a spus liderul NATO la Bruxelles.

14:03Rusia a distrus aproape toată industria de apărare a Ucrainei, a declarat joi consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovych într-un mesaj video. "Au distrus practic industria noastră de apărare", a spus Arestovych.

14:00Ucraina acuză Rusia că a avariat sau distrus cel puțin 59 de biserici din întreaga țară de la începutul invaziei sale.

Moscova neagă că a vizat infrastructura civilă, dar BBC a identificat o serie de lăcașuri de cult care au fost grav avariate în urma atacurilor forțelor ruse. Printre acestea se numără catedrala ortodoxă Sf. Mihail din orașul asediat Mariupol, căreia i s-a prăbușit cupola.

13:58Kremlinul se declară „îngrijorat” de lipsa de informații a Washingtonului

13:56Semnalele confuze privind plata în ruble a gazelor rusești continuă. Premierul italian Mario Draghi a spus că Vladimir Putin i-a transmis, într-o discuție telefonică, faptul că actualele contracte de gaz rămân în vigoare și că firmele europene vor continua să plătească în euro și dolari: "Ceea ce am înțeles, dar s-ar putea să mă înșel, este că conversia plății.... este o chestiune internă a Federației Ruse"

În altă ordine de idei, Putin i-ar fi spus și că nu sunt încă îndeplinite condițiile pentru o încetare a focului în Ucraina, a declarat Draghi într-o conferință de presă joi, întrebat despre o convorbire telefonică cu Putin în ziua precedentă.

Vladimir Putin a ordonat înrolarea a 135.000 de recruți

13:52Peste 380 de copii au fost uciși sau răniți în Ucraina de la începerea invaziei ruse, în 24 februarie, conform procurorului general ucrainean Irina Venediktova.

Ea a mai spus că 797 de instituții de învățământ au fost distruse sau avariate în urma atacurilor armatei ruse.

13:46Clienții din țările "neprietenoase" vor trebui să cumpere ruble pentru valuta stipulată în contractele lor pentru achizițiile ulterioare de gaze rusești, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Dmitri Peskov a spus că Gazprombank ar putea fi implicată în mecanismul de cumpărare de gaz în schimbul rublelor, adăugând că detaliile schemei ar putea fi dezvăluite mai târziu în cursul zilei de joi.

13:34Rachete rusești au lovit joi o unitate militară și un depozit de combustibil în regiunea Dnipro din estul Ucrainei, provocând moartea a două persoane, a declarat guvernatorul regional. Valentyn Reznychenko a adăugat că cinci persoane au fost, de asemenea, rănite în urma atacului.

13:22Putin a semnat un decret pentru înrolarea a 135.000 de recruți, dar Moscova insistă că aceștia nu au nicio legătură cu frontul din Ucraina

12:48Hackeri ruși au vizat rețelele NATO și ale armatelor unor state aliate din Estul Europei

12:33Inspecții surpriză la sediile Gazprom din Germania, făcute de Comisia Europeană

Bombardamente puternice în estul țării

12:22Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a spus de joi că Turcia face eforturi pentru a-i reuni pe miniștrii de externe ucrainean și rus pentru discuții suplimentare și că întâlnirea ar putea avea loc în termen de două săptămâni.

Ministerul rus de externe a comentat informația spunând că nu ar refuza o întâlnire între Serghei Lavrov și Dmytro Kuleba, dar orice discuție între ei ar trebui să fie substanțială

12:19După intervenția în parlamentul australian, Zelenski s-a adresat joi și celui olandez, cerând arme, ajutor pentru reconstrucție și oprirea tuturor afacerilor cu Rusia. "Sunt necesare sancțiuni mai puternice pentru ca Rusia să nu aibă șansa de a continua acest război în Europa. Opriți toate schimburile comerciale cu Rusia", a declarat el în fața parlamentarilor prin intermediul unei legături video.

12:17Oficialii militari ucraineni din estul țării au raportat joi bombardamente puternice, pe fondul unei aparente schimbări de strategie a armatei ruse, care redirecționează eforturile militare către regiunea Donbas, scrie CNN.

„În mod clar simțim că transferul de tehnică militară în direcția noastră începe acum. Totul este deja mobilizat aici: avioane, artilerie, arme de calibru greu. Toate așezările sunt bombardate”, a declarat Serhiy Haidai, șeful administrației militare din regiunea Luhansk.

La rândul său, Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare a regiunii Donețk, a scris pe Telegram că forțele ruse au continuat peste noapte bombardamentele în partea centrală a regiunii. „În Mariinka și Krasnohorivka, forțele ruse au folosit din nou obuze de fosfor alb”, a susținut el.

12:06Abhazia, o regiune separatistă a Georgiei susținută de Moscova, nu intenționează să se alăture Rusiei, au declarat oficialii locali, după ce regiunea vecină Osetia de Sud a declarat că va lua măsuri în acest sens.

Moscova a recunoscut atât Osetia de Sud, cât și Abhazia ca fiind independente, după ce a purtat un război cu Georgia în 2008. Rusia a staționat mii de soldați în ambele regiuni și le-a oferit acestora un sprijin financiar extins.

Ce pagube spun că au provocat inamicului Ucraina, respectiv Rusia

11:40Ce pierderi au suferit până acum rușii, potrivit ucrainenilor:

și ce pierderi ar fi avut ucrainenii, potrivit rușilor:

„În total, de la începutul operațiunii militare speciale au fost distruse: 124 avioane și 77 elicoptere, 216 sisteme de rachete antiaeriene, 341 vehicule aeriene fără pilot, 1.815 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 195 lansatoare de rachete multiple, 762 de tunuri și mortiere de artilerie de câmp și, de asemenea, 1.689 de unități de vehicule militare speciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

11:28Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut joi, în timpul intervenției sale din Parlamentul Australiei, noi sancțiuni împotriva Rusiei.

„Distanța dintre țările noastre este mare, dar nu există distanță până la brutalitatea rușilor față de Ucraina”, a spus Zelensky, care a avertizat asupra implicațiilor pentru securitatea globală dacă Rusia nu este oprită.

De asemenea, el a vorbit despre ceea ce va urma după război, invitând națiunile și companiile să investească pentru reconstruirea Ucrainei.

Soldați ruși de la Cernobîl, duși la un spital din Belarus

11:25Reporterul de război al ziarului Kyiv Independent spune că autoritățile din capitala Ucrainei vor ridica de vineri interdicția privind consumul de alcool. „Am rămas fără cuvinte”, scrie pe Twitter Illia Ponomarenko, care s-a plâns, în glumă, de când a început invazia, că nu poate să ”funcționeze” fără puțină băutură.

Nu a durat mult și a primit o replică de la un experimentat jurnalist britanic care activează acum în Kiev ce nu pare să fi ținut cont de decizia autorităților: ”A fost o interdicție pe băutură?”

11:23Soldați ruși de la Cernobîl duși la un spital din Belarus după ce ar fi fost expuși radiațiilor - presa ucraineană

11:08Potrivit unor surse Kommersant, Gazprom analizează variante de oprire a livărilor către țări neprietenoase din UE

10:56FOTO Soldații ruși au recurs la covoare, fân și crengi pentru a-și camufla tancurile și blindatele

10:35Un veteran american care luptă în Ucraina a postat o imagine cu o dronă care a intrat în dotarea unității sale, spunând că schimbă total regulile jocului

Rușii caută procurori și polițiști pe care să-i trimită în teritoriile ocupate

10:15Forțele ruse dau semne de regrupare în Belarus - Armata Ucrainei

09:39Președintele Volodimir Zelenki se adresează, la această oră, Parlamentului Australiei.

09:38Un convoi de autobuze ucrainene a pornit joi spre Mariupol, pentru a încerca să ajungă la civilii blocați în orașul devastat, a declarat vicepremierul Iryna Vereșciuk, citată de Reuters.

Potrivit acesteia, Comitetul Internațional al Crucii Roșii a confirmat că Rusia a fost de acord să deschidă un coridor umanitar către orașul asediat, unde au rămas zeci de mii de civili, după săptămâni de bombardament rusesc.

09:27Încă un clip video cu luptători ceceni care doar trag cu arma, fără să se vadă vreun inamic:

09:24Armata ucraineană: Rusia recrutează polițiști și procurori ce vor fi trimiși în orașele ocupate temporar în Ucraina. Forțele armate ucrainene afirmă, joi, că cei recrutați vor avea sarcina de a desfășura activități de "relaționare" cu autoritățile locale și cu cetățenii.

Urmează lupte grele în suburbiile Kievului, potrivit unei evaluări britanice

08:58Zilele următoare vor fi lupte grele în suburbiile Kievului, iar ucrainenii încă dețin centrul Mariupolului, potrivit ultimei evaluări britanice.

08:42Cum arată planul de urgență al Germaniei dacă Rusia închide robinetul de gaze.

08:13Unitatea de recunoaștere aeriană Aerorozvidka a ucrainenilor a publicat un video ce ar arăta cum sunt distruse vehicule rusești cu grenade aruncate din drone

08:12Washington Post a publicat o analiză interesantă intitulată „Criza autoritarismului ilustrată de Putin”: Chiar și acei ruși care susțin războiul cunosc adevărul despre conducătorii lor: sunt niște hoți.

07:59Va deveni Turcia locul de joacă al oligarhilor ruși? Argumente pro si contra

07:41VIDEO Mine antitanc pe o șosea din regiunea Kiev, mașinile civililor se strecoară cu grijă printre ele.

07:40Sancțiunile Rusiei amenință să distrugă dominația dolarului, afirmă Gita Gopinath, prim-director general adjunct al FMI.

07:28Taiwanul studiază tactica folosită de Ucraina contra invaziei ruse și o discută cu SUA.

Scurtă recapitulare cu informațiile esențiale ale zilei de miercuri:

  • Casa Albă spune că deține informații cu privire la apariția unor tensiuni între Vladimir Putin și liderii armatei
  • Marea Britanie spune că trupele ruse refuză să se supună ordinelor și chiar ar fi doborât accidental avioane proprii.
  • Rusia va permite în continuare țărilor europene să-și plătească gazul cu euro și nu cu ruble așa cum a amenințat, spune Germania.
  • Patru milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începutul războiului, potrivit ultimelor cifre ale agenției ONU pentru refugiați.
  • Un purtător de cuvânt al Kremlinului spune că nu s-au înregistrat progrese în negocierile dintre cele două părți de ieri.

Putin se simte indus în eroare de șefii armatei sale, cred americanii

06:37Rubla rusească și-a revenit la valoarea de dinainte de război, în ciuda sancțiunilor occidentale asupra exporturilor și băncilor. Moneda se tranzacționa la un curs de 75,5 ruble la un dolar american joi dimineață, în comparație cu aproape 140 ruble/dolar la un dolar la începutul lunii martie.

06:25​​Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kate Bedingfield, a spus că SUA dețin informații că președintele rus Vladimir Putin „simte că e indus în eroare de liderii armatei ruse” și că acest lucru ar fi dus la o stare de „tensiune persistentă între Putin și conducerea sa militară”, scrie BBC.

06:10Ucraina îl consideră pe miliardarul Roman Abramovich un mediator eficace între Kiev și Moscova, care ajută la prevenirea unor neînțelegeri între cele două părți, a declarat miercuri responsabilul ucrainean care conduce echipa de negociatori cu Rusia, consilierul prezidențial Mihailo Podoliak.

05:28Autorităţile ucrainene au afirmat miercuri că aproximativ jumătate din teritoriul ucrainean a fost deja "poluat" de muniţiile folosite de forţele ruse de la începutul invaziei

05:00Soldații ruși sunt tot mai demoralizați, ajungând să-și doboare propriul avion și începând să refuze executarea ordinelor, a declarat Sir Jeremy Fleming, șeful Centrului Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie, citat de Sky News.

Zelenski: Nu renunțăm la nimic!

04:30​Administrația președintelui american Joe Biden are în vedere eliberarea de aproximativ un milion de barili de petrol pe zi din rezervele strategice ale țării, potrivit Bloomberg și BBC.

01:21Ucraina acuză forţele ruse că au tras miercuri cu obuze cu fosfor asupra unui oraș din estul țării.

00:37Volodimir Zelenski a mai declarat miercuri seară că nu crede în promisiunile Rusiei de a reduce activitatea militară și că armata sa se pregătește pentru noi lupte în estul țării.

00:27„Nu renunţăm la nimic. Şi vom lupta pentru fiecare metru din pământul nostru, pentru fiecare dintre oamenii noştri” - a transmis preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, miercuri seară, în mesajul său zilnic.