Un veteran american care luptă ca voluntar alături de ucraineni a postat pe contul său de Twitter o imagine cu o dronă care a intrat în dotarea unității sale și a explicat de ce schimbă radical capacitatea de operare a forțelor locale.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Tocmai am primit această dronă. Schimbă total regulile jocului în ce privește activitatea de recunoaștere. Are capacitatea de a zbura la o distanță de peste 4 kilometri de la decolare, cu o cameră 4k. Îmi pot ține oamenii în siguranță, în loc să aflu la modul dur unde se află inamicul. Înainte ca cineva să spună ceva, nu este un secret că folosim drone”, a scris James Vasquez pe Twitter.

„Înainte ca toată lumea să comenteze despre posibilitatea de urmărire (de către inamic) a dronelor, suntem conștienți de acest lucru. Pur și simplu le folosim pentru recunoaștere, nu pentru a ne ascunde. Nu ne ascundem de nimeni. Treaba noastră este să ne angajăm în luptă și să eliminăm, nu să ne ascundem și să fugim”, a adăugat acesta.

Vasquez a postat joia trecută imagini din zona de război în care luptă, spunând că, după o luptă de șase ore a fost eliberat un sat care era de mult sub controlul forțelor de invazie.

De asemenea, el a cerut donații de la cei care îl urmăresc pe Twitter pentru a îmbunătăți dotarea ucrainenilor alături de care luptă, strângând rapid 50.000 de dolari, cu care a cumpărat echipamente de protecție, mașini second-hand și alte lucruri necesare, spunând apoi că nu mai are nevoie de bani.