​Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, s-a declarat îngrijorat joi de faptul că oficialii de rang înalt de la Washington n-ar avea habar de ce se întâmplă cu adevărat la Kremlin, o situație pe care a descris-o drept îngrijorătoare, relatează Interfax.

Dmitri PeskovFoto: Mikhail Japaridze / TASS / Profimedia

Peskov a afirmat în timpul conferinței sale de presă zilnice că acest lucru ar putea avea consecințe nefaste și duce la „decizii eronate” din partea Statelor Unite.

„Acest lucru ne provoacă îngrijorare. Se pare că nici Departamentul de Stat, nici Pentagonul nu au informații reale despre ceea ce se întâmplă la Kremlin. Pur și simplu nu înțeleg ce se întâmplă la Kremlin. Nu îl înțeleg pe președintele Putin. Nu înțeleg mecanismul de luare a deciziilor. Ei nu înțeleg stilul muncii noastre”, a afirmat acesta.

Kremlinul respinge informațiile că Vladimir Putin ar fi dezinformat

Comentariile lui Dmitri Peskov au venit ca răspuns la informațiile potrivit cărora președintele Vladimir Putin ar fi dezinformat de către consilierii săi cu privire la cât de prost merge de fapt războiul din Ucraina.

„Credem că Putin este dezinformat de către consilierii lui cu privire la cât de prost performează armata rusă și modul în care economia Rusiei este paralizată de sancțiuni, întrucât consilierilor săi de top le e prea frică să îi spună adevărul”, a declarat miercuri un oficial american, sub rezerva anonimatului.

Sir Jeremy Fleming, șeful Centrului Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie, una dintre agențiile serviciilor britanice de informații, a declarat la rândul său miercuri seara că soldații ruși sunt tot mai demoralizați și că au început să refuze să execute ordine.

„Nu este doar păcat. Ea (lipsa de informare) provoacă îngrijorare. Pentru că o astfel de neînțelegere completă duce doar la decizii eronate, decizii nesăbuite care au consecințe foarte rele”, a adăugat Dmitri Peskov cu privire la declarațiile oficialului american.

Urmărește ultimele evoluții din a 36-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.