Unitatea de recunoaștere aeriană Aerorozvidka a armatei ucrainene a postat imagini care ar arăta cum sunt lovite vehicule și echipamente militare rusești cu muniție aruncată din drone de mici dimensiuni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit informațiilor postate pe rețelele de socializare ar fi fost lovite patru vehicule de comandă, comunicații sau război electronic, trei camioane de aprovizionare, trei vehicule blindate de luptă ale forțelor de infanterie rusești și un tun autopropulsat.

Acestea ar fi fost distruse/avariate cu grenade de mână anti-blindate și cu muniție pentru lansatoare de umăr, aruncate însă din drone de mici dimensiuni.

Nu este clar când au avut loc loviturile și, ca orice informații din cadrul unui conflict armat, dublat de un război informațional, trebuie tratate cu precauție.

Recent, Business Insider, a scris că Aerorozvidka, o unitate de elită a armatei ucrainene utilizează drone ghidate prin sistemul Starlink al lui Elon Musk pentru a lovi vehicule și echipamente ale trupelor de invazie pe timp de noapte, în timp ce militarii ruși dorm.

În dotarea Aerorozvidka există mai multe tipuri de drone, de la unele comerciale ieftine la unele mai mari care au fost modificate să transporte și să arunce grenade antitanc inclusiv noaptea, loviturile fiind posibile cu ajutorul unor camere în infraroșu.