În cea de-a 216-a zi de la declanșarea invaziei, forțele ucrainene și cele rusești sunt implicate în lupte grele în diferite părți ale Ucrainei, în timp ce referendumurile organizate de Rusia în patru regiuni pe care Moscova speră să le anexeze se apropie de final. Președintele rus Vladimir Putin se pregătește să anexeze aproximativ 15% din teritoriul ucrainean după referendumurile privind aderarea la Rusia în zonele controlate de forțele ruse sau de separatiștii susținuți de Moscova.

Rezerviști din Crimeea trimiși la război de PutinFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

07:30Noul material LIVE, cu informațiile de miercuri privind invazia rusă, îl puteți găsi aici

Sinteza zilei de marți:

Mobilizarea lui Putin, proteste, fugă și circ:

  • Noi imagini din satelit arată că marți au fost coloane de mașini de 16 kilometri la granița Rusiei cu Georgia, în contextul în care rușii cu vârstă de încorporare fug din țara natală pentru a scăpa de mobilizarea militară în războiul președintelui Vladimir Putin condus în Ucraina.
  • Coloana de mașini se întindea pe aproximativ aceeași distanță pe care se întindea și luni, potrivit imaginilor Maxar Technologies. Potrivit Frontex, în ultima săptămână, aproape 66.000 de cetățeni ruși au intrat în UE, mai mult cu 30% față de săptămâna precedentă. Majoritatea au ajuns în Finlanda și Estonia.
  • Sosirile rușilor în Georgia aproape că s-au dublat, ajungând la aproape 10.000 de persoane pe zi după anunț, a declarat Ministerul de Interne georgian.
  • Ministerul de Interne din Kazahstan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, vecină cu Rusia, a declarat că 98.000 de cetățeni ruși au sosit în țară începând cu 21 septembrie.
  • Imagini video care circulă pe rețelele de socializare arată tineri ruși cu vârstă de încorporare care își rup picioarele unii altora pentru a scăpa de mobilizarea militară ordonată de Moscova.
  • Anterior, tot pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video în care un rus care tocmai fusese încorporat povestește că persoanele nou recrutate în Regiment 1 Tancuri nu au primit niciun fel de pregătire sau antrenament. „Fără să facem exerciții de tragere, fără pregătire teoretică. Nimic”, se aude un alt nou recrut.

Ucraina este în ofensivă, dar suferă pierderi în Sud:

  • Trupele ucrainene au continuat să înainteze în regiunea nord-estică Harkov, pe malul drept al râului Oskil, înregistrând unele succese şi în provincia Doneţk, relatează marţi agenţia DPA, citată de Agerpres.
  • Însă acţiunile militare ucrainene din sud sunt cu totul altă poveste faţă de cele din nord, scrie The New York Times într-un reportaj realizat în Ucraina. Discuţiile cu zeci de comandanţi, soldaţi, medici, responsabili locali şi cetăţeni obişnuiţi ilustrează o campanie militară mult mai dificilă şi costisitoare în vieţi omeneşti. Guvernul ucrainean nu dezvăluie date despre propriile pierderi, dar soldaţii şi comandanţii ucraineni intervievaţi spun că suferă pierderi „mari” şi „masive” pe câmpul de luptă.
  • În ciuda amenințărilor ruse la adresa Ucrainei și NATO cu privire la utilizarea armelor nucleare, Pentagonul nu a văzut nicio schimbare care să-l determine să modifice postura forțelor nucleare americane, a declarat marți un purtător de cuvânt. „În mod evident, luăm în serios aceste amenințări. Dar în acest stadiu, nu am văzut nimic care să ne determine să ne adaptăm propria poziție nucleară în acest moment”, a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder într-un briefing de presă. Ryder a refuzat să detalieze dincolo de a spune că Statele Unite „nu au niciun motiv să ne ajusteze postura în acest stadiu”.

Explozii la gazoductele Nord Stream: semne de sabotaj

  • Poliția suedeză a anunțat marți că a lansat o anchetă preliminară cu privire la un posibil sabotaj legat de scurgerea de gaz din gazoductul Nord Stream 1. „Am întocmit un raport și clasificarea infracțiunii este sabotaj grav”, a spus un purtător de cuvânt al poliției naționale.
  • Scurgerile de gaze din conductele Nord Stream sunt cauzate de acțiuni deliberate, spune și premierul Danemarcei
  • CIA a avertizat Berlinul cu privire la posibile atacuri asupra gazoductelor Nord Stream din vară - Spiegel
  • Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat marți că scurgerile de gaze din conductele Nord Stream au fost cauzate de sabotaj și a avertizat cu „cel mai puternic răspuns posibil” în cazul în care infrastructura energetică europeană activă ar fi atacată, relatează Reuters.
  • ​Polonia, Norvegia și Danemarca au inaugurat marți un gazoduct strategic care le va permite polonezilor și europenilor pentru a-și asigura securitatea energetică într-un demers spre independența de gazul rusesc, relatează AFP.

Referendumurile rușilor-reacții

  • Consiliul Federaţiei (Senatul Rusiei) planifică să discute în 4 octombrie despre anexarea celor patru teritorii ucrainene controlate de armata rusă unde Moscova a organizat referendumuri privind alipirea lor la Rusia, a declarat marţi de preşedinta Senatului, Valentina Matvienko, conform EFE.
  • După încheierea referendumurilor din 23-27 septembrie în teritoriile ucrainene controlate de Rusia în estul şi sudul ţării, rezultatele preliminare ale autorităţilor proruse relevă un sprijin majoritar pentru anexare, aşa cum era de aşteptat.
  • Comisia electorală a Zaporojie a afirmat că 93,11% dintre alegători au votat pentru alipirea de Rusia, după numărarea a 100% din buletinele de vot, precizând totodată că acestea sunt deocamdată rezultate preliminare.
  • Ambasadorul Chinei la Națiunile Unite a cerut marți Consiliului de Securitate să respecte "integritatea teritorială a tuturor țărilor" după "referendumurile" de anexare din Ucraina, potrivit AFP.
  • Israelul a declarat marţi că nu va recunoaşte rezultatele "referendumurilor" de anexare, lansate vineri în patru regiuni ale Ucrainei aflate sub controlul rus total sau parţial, relatează AFP.
  • Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunțat cu fermitate marți referendumurile „fictive” organizate de Rusia în Ucraina și l-a asigurat pe președintele ucrainean de sprijinul aliaților pentru dreptul la autoapărare al Ucrainei, relatează Reuters.

Cele mai importante informații de marți, ziua 216 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

CIA a avertizat Berlinul cu privire la posibile atacuri asupra gazoductelor Nord Stream

00:35China face apel la respectarea „integrității teritoriale a tuturor țărilor”

Ambasadorul Chinei la Națiunile Unite a cerut marți Consiliului de Securitate să respecte "integritatea teritorială a tuturor țărilor" după "referendumurile" de anexare din Ucraina, potrivit AFP.

00:20Imagini din satelit. O nouă zi în care rușii au făcut coloane de mașini de 16 kilometri la granița cu Georgia

23:43CIA a avertizat Berlinul cu privire la posibile atacuri asupra gazoductelor Nord Stream din vară - Spiegel

23:11 Scurgerile de gaze din conductele Nord Stream sunt cauzate de acțiuni deliberate, spune premierul Danemarcei

22:52Israelul a declarat marţi că nu va recunoaşte rezultatele "referendumurilor" de anexare, lansate vineri în patru regiuni ale Ucrainei aflate sub controlul rus total sau parţial, relatează AFP.

22:17VIDEO Unii ruși ar încerca să își rupă picioarele pentru a nu fi încorporați și trimiși la război în Ucraina

21:55 Votul de anexare în regiunea Zaporojie: Autoritățile pro-ruse revendică victoria

Comisia electorală a acestei regiuni a afirmat că 93,11% dintre alegători au votat pentru alipirea de Rusia, după numărarea a 100% din buletinele de vot, precizând totodată că acestea sunt deocamdată rezultate preliminare.

Cum se confruntă Kazahstan și Georgia cu exodul rușilor

21:04 Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat marți că Statele Unite și aliații săi „nu vor recunoaște niciodată” anexarea de către Rusia a teritoriilor din Ucraina, relatează AFP.

20:45 Mobilizare: Cum se confruntă Kazahstan și Georgia cu exodul rușilor - reportaj AFP

20:42 În ciuda amenințărilor ruse la adresa Ucrainei și NATO cu privire la utilizarea armelor nucleare, Pentagonul nu a văzut nicio schimbare care să-l determine să modifice postura forțelor nucleare americane, a declarat marți un purtător de cuvânt.

„În mod evident, luăm în serios aceste amenințări. Dar în acest stadiu, nu am văzut nimic care să ne determine să ne adaptăm propria poziție nucleară în acest moment”, a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder într-un briefing de presă.

Ryder a refuzat să detalieze dincolo de a spune că Statele Unite „nu au niciun motiv să ne ajusteze postura în acest stadiu”.

20:25Casa Albă anunță că SUA îi primesc pe rușii care cer azil

Statele Unite îi primesc pe rușii care solicită azil în contextul războiul „nepopular” al președintelui Vladimir Putin, a declarat marți secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, relatează Reuters.

NATO a avertizat Rusia că se va confrunta cu „grave consecințe” dacă folosește arme nucleare

20:13NATO avertizează Rusia că se va confrunta cu „grave consecințe” în cazul unui atac nuclear

Orice utilizare a armelor nucleare de către Rusia este inacceptabilă și ar avea „consecințe grave”, a declarat marți NATO, după ce Aliatul lui Vladimir Putin, fostul președinte rus Dmitri Medvedev, a lansat un alt avertisment nuclear Ucrainei și Occidentului, relatează Reuters.

19:46O navă va părăsi miercuri portul Marsilia cu peste 1.000 de tone de ajutoare pentru Ucraina, în cel mai mare transport umanitar din Franța de la începutul invaziei rusești, potrivit AFP.

19:44 Moscova nu intenționează să solicite extrădarea rușilor care fug în străinătate pentru a scăpa de mobilizarea militară

Moscova a declarat că nu va solicita extrădarea rușilor care călătoresc în străinătate pentru a nu fi mobilizați în luptă în Ucraina, după ce mii de bărbați cu vârstă militară au trecut în țările vecine, relatează AFP.

19:23Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a discutat despre sprijinul suplimentar al forțelor armate ale Ucrainei de către statele membre NATO, într-un apel telefonic cu secretarul general al blocului comunitar, Jens Stoltenberg, relatează Reuters.

Apelul telefonic a venit în urma referendumurilor organizate în patru regiuni ale Ucrainei ocupate de ruși cu privire la anexarea lor la Rusia. Zelenski i-a mulțumit lui Stoltenberg pentru condamnarea referendumurilor, pe care Ucraina și aliații săi occidentali le numesc false și ilegale.

„Am discutat despre evoluțiile actuale pe câmpul de luptă și despre sprijinul suplimentar al statelor membre ale Alianței pentru forțele armate ucrainene”, a spus Zelenski.

18:55Consiliul Federaţiei (Senatul Rusiei) planifică să discute în 4 octombrie despre anexarea celor patru teritorii ucrainene controlate de armata rusă unde Moscova a organizat referendumuri privind alipirea lor la Rusia, a declarat marţi de preşedinta Senatului, Valentina Matvienko, conform EFE.

"Vom respecta voinţa oamenilor din republicile populare Doneţk şi Lugansk şi din regiunile Zaporojie şi Herson. Dacă voinţa lor este de a face parte din Rusia, o vom sprijini", a susținut ea.

După încheierea referendumurilor din 23-27 septembrie în teritoriile ucrainene controlate de Rusia în estul şi sudul ţării, rezultatele preliminare ale autorităţilor proruse relevă un sprijin majoritar pentru anexare, aşa cum era de aşteptat.

Frontex anunță câți ruși au intrat în țările UE după mobilizarea militară decretată de Putin

18:52 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunțat cu fermitate marți referendumurile „fictive” organizate de Rusia în Ucraina și l-a asigurat pe președintele ucrainean de sprijinul aliaților pentru dreptul la autoapărare al Ucrainei, relatează Reuters.

"Referendumurile fictive organizate de Rusia nu au legitimitate și reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Aceste pământuri sunt Ucraina", a scris el pe Twitter după o conversație cu președintele Volodimir Zelenski.

18:48Poliția suedeză a anunțat marți că a lansat o anchetă preliminară cu privire la un posibil sabotaj legat de scurgerea de gaz din gazoductul Nord Stream 1.

„Am întocmit un raport și clasificarea infracțiunii este sabotaj grav”, a spus un purtător de cuvânt al poliției naționale.

18:37Numărul rușilor care trec granița în UE a crescut cu 30% în ultima săptămână - Frontex

Numărul rușilor care intră în UE a crescut în urma unei mobilizări parțiale ordonate de Moscova, iar trecerile ilegale ar putea crește dacă Rusia decide să închidă granița pentru potențialii recruți, a declarat marți agenția de frontieră a UE Frontex, relatează Reuters.

18:29Armata ucraineană continuă să înainteze în estul țării dar înregistrează pierderi uriașe în sud

18:07Fără „nicio pregătire”, direct pe front. „Gândiți și decideți singuri”, mesajul unui rus nou recrutat pentru a fi trimis să lupte în Ucraina

Un rus care tocmai a fost încorporat ca urmare a deciziei președintelui Vladimir Putin de mobilizare parțială a rezerviștilor din Rusia pentru a-i trimite pe fronturil din Ucraina povestește într-un video că nu a primit niciun fel de instructaj sau vreo pregătire înainte de a fi trimis în Herson pe 29 septembrie.

18:00Bulgaria şi-a sfătuit cetăţenii din Rusia să plece „rapid” din această țară, Ministerul de Externe de la Sofia justificând anunţul prin "situaţia complicată", potrivit DPA.

Autoritățile pro-ruse anunță rezultatele preliminare ale referendumurilor de anexare la Rusia: peste 97% în favoarea alipirii

17:30Scurgerile inexplicabile din gazoductele Nord Stream din Marea Baltică sunt rezultatul „unui atac terorist planificat” de Moscova, a spus consilierul președinției ucrainene, Mihailo Podoliak, fără a oferi dovezi.

„Scurgerea de gaz de la Nord Stream 1 nu este altceva decât un atac terorist planificat al Rusiei și un act de agresiune împotriva Uniunii Europene. Rusia vrea să destabilizeze situația economică din Europa și să provoace o panică înainte de sosirea iernii. Cel mai bun răspuns este investiția în securitate - tancuri pentru Ucraine. În special cele germane”, a declarat pe Twitter consilierul președinției ucrainene, Mihailo Podoliak.

17:24Rezultatele referendumurilor de anexare organizate de Moscova în patru regiuni ucrainene „nu vor schimba nimic” în acțiunile Kievului împotriva armatei ruse, a declarat marți șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, relatează AFP.

„Nu va schimba nimic în politica noastră, diplomația noastră și acțiunile noastre în domeniul militar”, a spus Kuleba în timpul unei conferințe de presă la Kiev cu omologul său francez, Catherine Colonna.

17:17UE a declarat că va aplica sancțiuni organizatorilor referendumurilor „ilegale” din patru regiuni ucrainene ocupate de Rusia, relatează AFP.

„Vor fi consecințe pentru toți oamenii care participă la referendumurile ilegale”, a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, jurnaliștilor, în timp ce referendumul a avut loc pentru a cincea și ultima zi.

17:14Seismologii suedezi au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream

Postul public SVT raportează că seismologii au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore.

„Nu există nicio îndoială că acestea sunt explozii”, spune Björn Lund, seismolog la Rețeaua Națională Seismică Suedeză, SNSN.

16:59Autoritățile pro-ruse din regiunile ucrainene anunță rezultatele preliminare ale referendumurilor de anexare la Rusia: peste 97% în favoarea alipirii

Autoritățile pro-ruse din patru regiuni ucrainene controlate de Rusia au anunțat că „da” a prevalat, potrivit rezultatelor prezentate ca fiind preliminare, în cadrul „referendumurilor” de anexare a acestor regiuni la Rusia condamnate de comunitatea internațională, potrivit agențiilor ruse, relatează AFP.

Forțele rusești au distrus aeroportul din orașul natal al președintelui Zelenski

16:56Meta a anunțat destructurarea celei mai complexe operațiuni de dezinformare rusească de la declanșarea războiului împotriva Ucrainei

16:39Gazoductul Baltic Pipe a fost inaugurat în Polonia. Ce capacitate va avea și de unde va veni gazul

​Polonia, Norvegia și Danemarca au inaugurat marți un gazoduct strategic care le va permite polonezilor și europenilor pentru a-și asigura securitatea energetică într-un demers spre independența de gazul rusesc, relatează AFP.

15:52Operatorul Nord Stream anunţă că gazoductele din Marea Baltică au suferit avarii „fără precedent” / Reacția Kremlinului

15:30Forțele rusești au distrus aeroportul din Kryvoi Rog, orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski, după o lovitură cu o rachetă Kh-59. Nicio persoană nu a fost rănită în timpul atacului, notează Hromadske.

15:06Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a îndemnat marți Uniunea Europeană să impună sancțiuni economice Rusiei pentru a o pedepsi pentru organizarea referendumurilor pentru anexarea a patru regiuni ocupate și a declarat că demersurile Moscovei nu vor schimba acțiunile Ucrainei pe câmpul de luptă, transmite Reuters.

Rusia deschide birou de înrolare la granița cu Georgia

14:58 Liderul creștin-democraților germani își cere scuze după ce a acuzat „turismul social” al refugiaților ucraineni

14:40 VIDEO Cum folosesc ucrainenii lansatoarele multiple de rachete pentru a „pregăti” defensiva rusească înaintea unui atac

14:13Ministrul japonez de externe, Yoshimasa Hayashi, a declarat reporterilor după ce consulul țării sale a fost reținut de FSB că acesta a fost supus unui "interogatoriu coercitiv" și a pretins Moscovei scuze pentru incident, relatează The Guardian.

Hayashi a declarat marți că consulul Motoki Tatsunori nu a fost implicat în nicio activitate ilegală și a descris reținerea sa, care a durat câteva ore, ca fiind "total inacceptabilă".

13:43VIDEO Soldații lui Vladimir Putin se plâng într-un discurs plin de invective că au fost abandonați fără mâncare și apă: „Stăm și așteptăm să crească iarba”

12:52Rusia va deschide un birou de înrolare la frontiera cu Georgia pe unde rușii fug de mobilizare chiar și pe jos

12:33Guvernul Rusiei a propus creșterea prețului minim la vodcă

Kazahstanul spune că va găzdui rușii care fug de mobilizare

12:32Un aliat tradițional al Moscovei promite că va găzdui rușii care fug de mobilizare

11:52 Dmitri Rogozin, care a îndemnat la comiterea unui genocid în Ucraina, va fi numit la conducerea teritoriilor ucrainene ocupate (presa rusă)

11:16Aliatul lui Vladimir Putin, fostul președinte rus Dmitri Medvedev, a declarat marți că Moscova are dreptul de a se apăra cu arme nucleare dacă este împinsă dincolo de limitele sale și că acest lucru "cu siguranță nu este o cacealma", relatează Reuters.

11:00Suedia a depistat două scurgeri de gaze naturale la gazoductul Nord Stream 1 / Avertismentul remis

10:31VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

Putin va anunța vineri anexarea teritoriilor din Ucraina - ministerul britanic al apărării

10:12Președintele Vladimir Putin urmează să se adreseze vineri, 30 septembrie, ambelor camere ale parlamentului rus și ar putea folosi discursul pentru a anunța în mod oficial aderarea la Rusia a teritoriilor ocupate de ruși din Ucraina, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de marți dimineață.

09:44Republica Moldova plătește un avans către Gazprom pentru livrările de gaz de teama închiderii robinetului

09:25Co-fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters, i-a adresat președintelui rus Vladimir Putin o scrisoare deschisă în care îi cere liderului de la Kremlin să îi dea asigurări că nu va folosi armele nucleare, declarându-se îngrijorat pentru el și familia sa, îndemnându-l să se angajeze la o încetare a focului și la o soluționare diplomatică pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

08:23Agenția de securitate rusă FSB a declarat luni că a reținut un consul japonez în orașul portuar rusesc Vladivostok pentru suspiciune de spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, transmite Reuters. Autoritățile de la Tokyo acuză Moscova că diplomatul a fost arestat într-un „mod intimidant”, imobilizându-l și legându-l la ochi.

08:06Rușii au atacat luni seară orașele Zaporojie și Nikolaev, au anunțatat oficiali ucraineni, citați de The Kyiv Independent. Infrastructura civilă a fost avariată.

Un actor cunoscut din Ucraina luptă în Harkov

08:02Actorul Oleksandr Pecheritsya, în vârstă de 40 de ani, de la teatrul „Ivan Franko” din Kiev, s-a înrolat la începutul războiului în Forțele de Apărare Teritoriale ale Ucrainei fără să fi ținut vreodată o armă în mână. Acum el se află pe front, în zona Harkov, de unde a povestit pentru HotNews.ro prin ce experiențe a trecut, experiențe pe care dorește să le folosească când se va reîntoarce la cariera artistică.

07:59 FOTO Fuga rușilor de mobilizare, văzută din satelit la granița cu Georgia

07:29 Serviciul de securitate ucrainean afirmă că un soldat rus capturat în timpul luptelor în regiunea Herson, în această lună, ar avea legătură cu atrocităţile petrecute la Bucha, lângă Kiev, în martie, potrivit CNN, citat de news.ro.

01:48Serbia nu va recunoaște rezultatele referendumurilor organizate pe teritoriul Ucrainei, declară ministrul sârb de externe.

Ministrul sârb de externe, Nikola Selaković, a declarat că Planul de consultări cu Ministerul rus de externe a fost semnat inițial din 1996 și este vorba de o procedură tehnică. "Planul datează din 1996, este o procedură tehnică și nu prevede consultări pe tema politicii de securitate. Este vorba de relațiile bilaterale. Ne consultăm chiar și cu cei care au opinii total diferite de noi" – a declarat Selaković, adăugând că Serbia nu va recunoaște rezultatele referendumurilor organizate pe teritoriul Ucrainei, deoarece ar fi contrar intereselor naționale și de stat, potrivit Rador.

00:57Câștigarea terenului în regiunea strategică Donețk este prioritatea numărul unu, spune președintele ucrainean Volodimir Zelenski, deoarece este prioritatea principală a Rusiei, relatează CNN.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că „situația este deosebit de gravă în regiunea Donețk. Facem totul pentru a împiedica activitatea inamicului. Acesta este obiectivul nostru numărul unu acum, deoarece Donbas este încă obiectivul numărul unu pentru ocupanți.”

Donețk, care face parte din Donbas, este parțial ocupat de armata rusă.

00:45Invadatorii ruși au lovit aeroportul Krivoi Rog, din regiunea Dnipropetrovsk, cu o rachetă X-59 și i-au distrus infrastructura, relatează Ukrainska Pravda.

00:20 Analiști: Armamentul capturat de la ruși în timpul contraofensivei ucrainene ar putea face diferența pe viitor.

Contraatacul reușit al Ucrainei din Harkov a fost important din mai multe puncte de vedere. Forțele armate au eliberat un teritoriu vast, au provocat pagube serioase trupelor rusești de acolo și au făcut ca moralul rușilor să scadă vertiginos, în timp ce spiritul ucrainean a crescut.

00:04 VIDEO „Experiența supremă”. Cum arată „centrele de instruire” militară din Rusia de unde noii recruți vor fi trimiși la război în Ucraina.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

----------

Evenimentele de luni au fost LIVE aici pe HotNews,ro