Imaginile din satelit oferite de Maxar Technologies arată că duminică erau cozi nesfârşite de maşini pe partea rusă a graniţei cu Georgia, relatează CNN.

Rusii trec frontiera Rusia-Georgia pe josFoto: Vano Shlamov / AFP / Profimedia

Maxar Technologies susţine că imaginile care prezintă partea cea mai nordică a ţării arată maşini care se întind pe aproximativ 16 kilometri în nordul punctului de trecere a frontierei şi adaugă că ”aglomeraţia în trafic a continuat probabil mai la nord de zona fotografiată”, notază news.ro.

Potrivit CNN, imaginile şi videoclipurile de pe reţelele sociale care înfăţişează punctul de trecere a frontierei dintre Rusia şi Georgia au arătat, luni, cozi lungi de maşini staţionate printr-o trecătoare de munte.

Videoclipul surprins de o dronă luni din zonă sugerează că sute de vehicule s-au îngrămădit pe partea rusă, martorii spunând că oamenii aşteaptă până la 48 de ore pentru a trece în Georgia.

Cozile s-au format la punctul de trecere Verkhnii Lars din Osetia de Nord în Georgia şi alte puncte de trecere a frontierei după anunţul făcut săptămâna trecută de către preşedintele rus Vladimir Putin cu privire la o mobilizare parţială.

Videoclipurile arată câteva familii şi mulţi bărbaţi singuri printre cei care aşteaptă să traverseze la Verknii Lars. Sute de oameni se îndreaptă spre punctul de trecere pe jos, trăgând după ei valize.

Pe fondul afluxului brusc, ”am presat guvernul să introducă vize şi/sau să închidă graniţele”, a declarat pentru CNN un politician de opoziţie din Georgia, Nona Mamulashvili.

------------

Evenimentele de marți sunt LIVETEXT aici pe HotNews.ro