Înregistrări video apărute pe rețelele de socializare arată în ce condiții sunt instruiți recruții ruși care au primit ordine de încorporare. „Condiții excelente în barăci autentice din lemn pentru experiența ta supremă a armatei rusești”, notează ironic Dmitri, fondatorul site-ului War Translated.

baracile din lemn ale noilor recruti rusiFoto: Captura video

Una dintre înregistrări arată lipsa uniformelor sau cum unii dintre recruți au primit uniforme prea mici, precum și toalete insalubre. „Nu ne veți prinde niciodată”, glumește unul dintre recruți în clip.

Un alt clip arată doar barăcile de lemn

O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare arată cum la instructaj li se spune noilor recruți ruși să facă rost de absorbante și tampoane pentru oprirea sângerărilor în caz că sunt împușcați. Din acest filmuleț reiese cât de slab sunt echipați soldații ruși și cum fiecare trebuie să găsească soluții atât pentru a se încălzi, cât și pentru primul ajutor în caz că sunt răniți.

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că recruții ruși ce au primit ordine de încorporare sunt nevoiți să facă focuri în pădure pentru a nu îngheța de frig în timp ce așteaptă să fie transportați la centrele de instruire.

Numeroase înregistrări video apărute pe rețelele de socializare în ultimele zile arată că mobilizarea ordonată de Vladimir Putin miercurea trecută se desfășoară haotic, unele imagini video cu recruți ruși în stare avansată de ebrietate în timp ce se îndreaptă spre centrele de instruire viralizându-se pe platformele social media.