Ministerul de Interne din Osetia de Nord a anunțat marți că un birou mobil de înregistrare și înrolare militară va fi instalat în curând la punctul de trecere al frontierei Verkhny Lars, unde în ultimele zile s-au format cozi kilometrice din cauza faptului că mulți ruși încearcă să părăsească țara după ordinul de mobilizarea parțială dat de Vladimir Putin săptămâna trecută, informează cotidianul rusesc economic Kommersant.

Rușii au trecut pe jos granița dintre țara natală și Georgia de frica mobilizăriiFoto: Zurab Tsertsvadze / AP / Profimedia

Ministerul de Interne din Osetia de Nord a permis cetățenilor ruși să treacă granița cu Georgia pe jos din cauza cozilor extrem de lungi care s-au format la punctul de frontieră Verkhny Lars.

Generalul-locotenent Andrei Sergheev, șeful Ministerului de Interne al republicii, a fost la punctul de trecere a frontierei, unde s-a întâlnit cu șeful poliției, conducerea direcției regionale de pază a frontierei a FSB și cu șefii serviciului vamal, aceștia precizând că traficul este ”în creștere serioasă” la vamă.

Ministerul de interne din Osetia de Nord a anunțat într-un comunicat de presă citat de Komerssant că la vamă „situația rămâne extrem de tensionată, ceea ce necesită măsuri suplimentare în ceea ce privește organizarea siguranței cetățenilor".

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în urmă cu o săptămână mobilizarea parțială într-un efort de a face față contraofensivei ucrainene de succes lansată la începutul lunii septembrie.

Rușii au început să fugă în Georgia încă de a doua zi și o coloană lungă de mașini s-a format la granița ruso-georgiană, care în ultimele zile a putut fi văzută din satelit.

Potrivit publicației independente ruse Meduza, care citează publicația moscovită RBC, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei ar fi trimis un transportor blindat pentru trupe în punctul de control Verkhny Lars din Osetia de Nord, la granița cu Georgia, "în cazul în care rezerviștii vor să treacă de punctul de control și să părăsească țara fără nicio formalitate la frontieră."

------------

Evenimentele de marți sunt LIVETEXT aici pe HotNews.ro