Alte 31 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 308, potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, vineri, la ora 13.00. Raportarea făcută joi, la ora 13.00, indica 277 de îmbolnăviri cu coronavirus.

Coronavirus Romania, prelevare probeFoto: Agerpres

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv pentru coronavirus, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până vineri, la ora 13.00, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Precizare Grup de comunicare strategică: Creșterea numărului de teste realizate comunicate vineri 20 martie a.c., la 8.284 de la 4.973 comunicate joi, 19 martie a.c., este determinată de mai mulți factori:

  • Schimbarea metodologiei de raportare în sensul menționării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus (COVID-19)
  • Raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate.
  • Creșterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

Prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Cazurile de coronavirus confirmate în România: