Numărul cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 59, joi, când au fost confirmate 12 noi îmbolnăviri. Ultimii șase pacienți - între care 3 cadre medicale - sunt din județul Hunedoara, infectați de femeia care a plecat din izolare și s-a plimbat prin județ timp de aproape o săptămână, fiind internată și în două spitale, fără să spună că a venit dintr-o "zonă roșie" din Italia. Un caz similar este în Capitală, unde fostul polițist care fusese internat la Spitalul Gerota a infectat 9 oameni. De la apariția COVID-19 în România, 6 pacienți s-au vindecat.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Evoluția noului coronavirus în România LIVETEXT pe HotNews.ro:

23.09Persoanele izolate la domiciliu, obligate să anunţe echipele care intervin de la cablu/ gaze/ electricitate că sunt într-o situaţie de risc - anunță ministrul Marcel Vela

22.41 Ministrul Sănătăţii Victor Costache: „Nenumărate” tir-uri cu „zeci de tone” de medicamente, oprite la graniță; a fost emis ordinul de interzicere a exporturilor

22.09Mai multe puncte de frontieră închise pentru folosirea poliţiştilor în cele aglomerate

21.05Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 59 joi seară. Ultimele 6 cazuri anunțate sunt din Hunedoara și este vorba despre 6 pacienți - între care 3 cadre medicale - infectate de femeia din Petroșani care a plecat din izolarea la domiciliu și s-a plimbat o săptămână prin județ, timp în care s-a internat la două spitale, fără să spună că se întorsese dintr-o zonă roșie din Italia.

20.36Iohannis, apel la populație să nu propage știrile false și să nu ia cu asalt magazinele și farmaciile

20.15Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 52. Este vorba despre un bărbat de 21 de ani din Mureș, șofer de TIR, care a călătorit în Italia și despre o femeie de 33 de ani care lucrează la Torino și s-a întors în România în 10 martie.

18.22 Un nou caz de coronavirus a fost confirmat în România. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 50. Este vorba despre o femeie din Neamț.

17.20 Un nou caz de coronavirus a fost confirmat în România. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 49. Este cel de al doilea caz confirmat joi.

16.44MAE recomandă turiştilor români aflaţi în Spania, Franţa și Germania să revină de urgenţă în ţară

16.37Linie telefonică gratuită pentru românii care suferă de anxietate sau atacuri de panică. Cine sunt persoanele cele mai predispuse, potrivit psihologilor

16.00 Grupul de comunicare strategică anunță că până la acestă oră au fost confirmate 48 de cazuri de persoane infectate, adică 1 singur caz confirmat joi. Pacienții sunt internați în spitale din Cluj, Iași, București, Constanța, Timiș și Dolj.

Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în București (20), acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

În carantină instituționalizată sunt 1.556 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contractat virusul. Alte 13.646 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.921 teste. Dintre acestea, 1.873 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate.

15.17Constanţa: Navele comerciale venite din zone de risc epidemiologic intră în carantină în rada portuară

14.52Măsuri la ANAF: Unii angajați vor munci de acasă, alții au program decalat. Contribuabilii care vin la ghișee vor sta la o distanță de 1,5 metri unul de altul

14.49Campanie anti-fake news: Nu crede tot ce primești pe Facebook sau WhatsApp

14.39Arad: Protest în stradă al unor localnici pentru că un centru de carantină se află lângă casele lor

14.29Violeta Alexandru: Nu suntem în situația să închidem instituțiile publice / E inadmisibil că s-au închis casele de pensii din București

13.51 Liga 1, suspendată - FRF a decis oprirea tuturor competițiilor fotbalistice pe teritoriul României

12.35Primăria Capitalei nu mai are spații pentru carantină. Oamenii veniți din zonele de risc așteaptă cu orele la triaj/ Bădulescu: Nu putem aloca bani pentru că Guvernul nu a declarat stare de alertă

11.24Primăria Capitalei a lansat o platformă cu cursuri online gratuite pentru elevi

11.17Autoritățile din Serbia au închis 7 puncte de frontieră cu România pentru a evita răspândirea coronavirusului. Potrivit autorităților române, rămân deschise punctele de trecere de la Stamora Moravița și Jimbolia din județul Timiș și Porțile de Fier I (județul Mehedinți).

11.08Secretarul general al Guvernului cere primăriilor din București și Ilfov să identifice urgent spații izolate de cazare

10.58 Un bărbat din Râmnicu Vâlcea, izolat la domiciliu, s-a îmbătat, a plecat de acasă cu mașina și a făcut un accident

Potrivit lui Streinu Cercel cei doi pacienți, confirmați azi cu COVID-19, sunt un bărbat și o femeie din Capitală. Ambii sunt persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani, ofițer în rezervă al MAI care a fost internat la Spitalul Gerota și care nu a spus că a călătorit în Israel.

Ulterior Grupul de Comunicare Strategică a informat că este un singur caz confirmat, cel al unei femei de 20 de ani din București, contact cu fostul ofițer MAI.

Astfel, potrivit Grupului, până pe 12 martie, la nivel național au fost confirmate 48 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Cazurile de coronavirus confirmate până acum în România: